İsrail'den Gazze halkına yeni zulüm! IDF askerleri kez su kaynaklarını bombaladı!

IDF askerleri Gazze Şeridi'nde yer alan Şucaiyye kentini bombalamalarının ardından su kıtlığı yaşamaya başladı. Sorunun giderilmemesi halinde ise BM yetkilileri durumun ciddi olduğu konusunda çağrıda bulundu.

GİRİŞ 12.04.2025 17:03 GÜNCELLEME 12.04.2025 17:27
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Gazze’deki saldırlar sonrasında su kaynakları da tükendi. Filistin’in 7 Ekim’den bu yana İsrail askerleri tarafından saldırılara maruz kalmış insani yardımların ulaşamaması nedeniyle de hayatlarını kaybetmeye başlamışlardı. Yardım tırlarının bölgeye girişine izin vermeyen İsrail hükümeti ise zalimliğini sürdürüyor.

İsrail’in son saldırılarında Gazze Şeridi’nde yüz binlerce kişinin geçtiğimiz haftalarda temiz su kaynaklarına erişimine saldırı düzenlemiş halk bu kez ise su mücadelesi vermeye başlamıştı.

IDF'NİN BOMBALI SALDIRISI SONRASI SU KAYNAKLARI TÜKENDİ

Son olarak ise Siyonist İsrail Devleti Gazze’nin kuzeyinde yer alan Şucaiyye semtine bombalı saldırıda düzenledi ve kara harekâtı ile Mekorot tarafında yer alan boru hattının hasar aldığını duyurdu.

Reuters’in haberinde yer alan bilgilere göre ise Gazze halkı ise temiz suya erişebilmek için ise kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldığı belirtilirken bölgedeki halk ise “Sabah saatlerinden beri su bekliyorum. Hiçbir istasyon ve gelen kamyon yok. Su yok. Geçişler kapalı. İnşallah savaş güvenli ve barışçıl bir şekilde sona erecek." diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada kuzey bölgesinde yer alan boru hattındaki arızayı giderecekleri duyurusunda bulunduğunu belirtti. İsrail bölgedeki IDF askerlerine bombalama emrini verirken geçtiğimiz hafta  Şucaiyye şehrini terk etmeleri emrini vermişti.

SORUN GİDERİLMEZSE DURUM VAHİM

Sucaiyye Belediye sözcüsü Husni Mahna IDF askerlerinin saldırıları sonrasında bölgede yaşanan su sıkıntısına ilişkin açıklamada bulunarak, "Durum çok zor ve özellikle insanların günlük yaşamları ve temizlik, dezenfeksiyon, hatta yemek pişirme ve içme gibi günlük su ihtiyaçları söz konusu olduğunda işler daha da karmaşıklaşıyor. Şu anda Gazze Şehri'nde gerçek bir susuzluk krizi yaşıyoruz ve durum aynı şekilde devam ederse önümüzdeki günlerde zor bir gerçeklikle karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

BM'den bir insani yardım yetkilisi ise Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki su sistemlerine yönelik saldırıları ve onarım çalışmalarını engellemesinin Filistinliler için "tamamen felaket" koşullara yol açtığını söyledi.

Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde Editör olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Ertuğrul 5 gün önce Şikayet Et
    Allah mazlum müslümanların en varlık gereksinimi susuzluga mahkum edilişini seyreden müslümanların en geç o Susuzluğa düçar olacaklar. Şimdiden Rabbim kıtlık emarelerini gösteriyor hiç merak etmeyin. Bakalım batı bizi besleyecekmi kanınızımı emecek.
    Cevapla
  • Misafir2 6 gün önce Şikayet Et
    Araplar Petrol ambargosu koymadan gavur geri adim atmaz.
    Cevapla
  • alparslan 6 gün önce Şikayet Et
    Ya Rabbim bir an evvel bitsin bu zulüm.
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    bize yani kendine müslümanım diyenlere yazıklar olsun Rabbime bunun hesabını veremicez
    Cevapla
  • Kadir... 6 gün önce Şikayet Et
    Allah biz müslümanları kahretsin bir avuç siyonisti yenecek kadar bir araya gelemiyoruz. Allah bizi dünyadan toptan silsin yerimize imanı sağlam kâfire aman vermeyecek müslümanlar getirsin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den son dakika Suriye duyurusu! Peş peşe uyarı yapıldı: Şam'da her an saldırı olabilir
BYD ve Chery'den sonra büyük sürpriz! Çinli dev Türkiye'yi gözüne kestirdi