İsrailli işgalcilerin kirli planı! Gazze sınırına giderek yer seçmeye başladılar
İsrail askerlerinin işgal ettiği Batı Şeria sınırına Yahudi yerleşimciler akın etti. Bölgeye giden işgalciler ellerine harita alarak nerede yaşayacaklarını seçmeye başladı.
ABD ve İsrail hükümeti Gazze’yi ilhak etme planı tepkilere yol açmış ancak bu plandan geri adım atmayarak Gazze'de yaşayan sivilleri göndermek için hazırlık yapmaya başlamışlardı.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Gazze Şeridi’ndeki saldırıları ve işgali sonlandıracak herhangi bir anlaşmaya imza atmayacaklarını dile getirdi.
Donald Trump ise ABD Başkanı olmasının ardından Gazze’deki savaşın durması için sivillerin bölgeden sürgün edilmesi gerektiğini açıklamış, Netanyahu ise Trump’ın planına uymak için Hamas ile yapılan ateşkese uymamıştı.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz ise planı bir an önce uygulaması için Gazze Şeridi’ndeki operasyonu genişletmeleri gerektiğini ve bölgede yaşayan bazı halkları gönüllü göçe teşvik etmek için girişimde bulunacaklarını belirtmişti.
İŞGAL EDİLEN BÖLGELERE KAMP KURDULAR
Tel Aviv yönetimi ise Batı Şeria’da ele geçirdikleri bölgelere yasadışı Yahudi yerleşimcileri “Gazze’ye dönüş” diyerek Gazze’de yaşamaya teşvik etmeye başladı.
İsrailli Yahudi işgalciler ise Gazze Şeridi’ne dönüş için sınır bölgelerindeki yakın yerlere taşınmaya başladı. ABD merkezli Yahudi Telgraf Ajansı’nın haberinde yasadışı Yahudi yerleşimci örgüt Nachala Gazze sınırında yer alan Sa’ad bölgesinde Fesah Bayramı (Hamursuz Bayramı) için bir araya gelerek kutlama yaptı.
Yahudilerin ise Gazze’ye dönüş çağrısı yapmaya başladıkları ve bölgede yasadışı yerleşerek sınırda kamp kurarak beklemeye başladıkları öğrenildi.
TURİST KILIĞINDA BATI ŞERİA'YI İŞGAL ETMİŞLERDİ
Yahudi merkezli haber sitesi 1968 yılındaki gibi günümüzde yaşanan olaya atıfta bulunarak o dönem İsviçreli turist kılığına giren bir grup Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’da Hamursuz Bayramı kutlaması yaptığı ve bölgede kalarak işgal çalışmalarına başladıklarını hatırlattı.
GAZZE'DEN EV ALMA PLANLARI BAŞLADI
7 Ekim 2023 yılında başlayan Gazze katliamı ile Batı Şeria’da bu zamana kadar 80 yerleşim yerine yasadışı yerleşim birimleri kurulduğu bildirildi.
Gazze’ye dönme çağrısında bulunan Yahudiler ise Gazze’ye yeniden yerleşmenin Siyonizm’in gerçek yolu olduğu vurgusunu yaptı.
Batı Şeria sınırında bulunan bir grup İsrailli Savunma Kuvvetleri’nin de bu çabanın arkasında olduğunu ve bazı ailelerin ise Yahudi kuruluşları arayıp çocukları için Gazze’den nasıl ev alabileceklerini öğrenmeye başladıkları bildirildi.
-
abdi 1 saat önce Şikayet Etkafirler cehennemden yer seçin.Beğen
-
Aligato 1 saat önce Şikayet EtMüslümanlar süslü Man olmuş yazıklar olsun 3milyar müslüman var demeki 2milyon bile değilBeğen
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtBsuriyeli gelen mültecilere sahip çıkamadık rusya bir taraftan , esat bir taraftan , pkk birtaraftan bombalıyor niye geldiniz diyorlar utanmadan adamlar kimle savaşacak , savaşacığı kaale alacağı kim var ordu mu var esad ülkesini pkk ya rusyaya peşkeş çekmiş zaten 2.si savaşsan bile kim verecek sana silahı , cephaneyi şimdi filistine birşey yapamadık diye burada timsah göz yaşları dökmeyinBeğen
-
Serhat 1 saat önce Şikayet EtBu rezil durum bütün sözde İslam alemine yeter de artar bile. Bir avuç sürüngen neler ediyor, Filistin olayı yüzdeki maskeleri yırtıp atan, gerçeklerle yüzleşme durumu ortaya çıkaran bir olaydır.Beğen
-
Alia 1 saat önce Şikayet EtCehennemden yer seçsinler. Psikolojik savaşı çık iyi biliyorlar. Cehennemden yer seçiyorlar.Beğen