Müslümanları Erdoğan'a emanet edip öldü

Karadağ Müftüsü Rıfat Fejzic, Bosna Hersek rahmetli Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç ’in ülkesini ve tüm Müslümanları Erdoğan'a emanet ettiğini anlattı. Fejzic, Erdoğan'ın Müslümanlar üzerindeki rolüne de değindi.

Müslümanları Erdoğan'a emanet edip öldü
Müslümanları Erdoğan'a emanet edip öldü
GİRİŞ 24.05.2011 14:45 GÜNCELLEME 24.05.2011 14:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bir dizi ziyaretler için Kocaeli’ye gelen Karadağ İslam Birliği Meşrihat Başkanı (Karadağ Müftüsü) Rıfat Fejzic, katıldığı bir programda Bosna Hersek Cumhurbaşkanı rahmetli Aliya İzzetbegoviç ’in vefat etmeden önce son ziyaret eden kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. Fejzic, Başbakan’ın o esnada Brüksel ziyaretini gerçekleştirdiğini ziyaret sonrası Türkiye’ye dönmek üzere olduğunu fakat gelen bir telefonla Aliya İzzetbegoviç için rahatsızlığından dolayı rotayı değiştirip Bosna Hersek’e geldiğini belirtti.

SEN OSMANLI TORUNUSUN
Aliya İzzet Begoviçin bu ziyareti sonrasında vefat ettiğini söyleyen Rıfat Fejzic Aliya İzzet Begoviçin vefat etmeden önce Başbakan Erdoğan’la aralarında bir görüşme gerçekleştiğini ve o konuşmada Başbakan’a bakarak "Sen Osmanlı Torunusun" Bosna Hersek’i sana emanet ediyorum. Dediğini ve bu sözlerin ardından bir kaç saat sonrasında vefat ettiğini belirtti. Fejzic yaptığı açıklamada, Başbakan’ın sadece kendi ülkesindeki Müslümanları değil Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu’da ki tüm Müslümanları sahiplenip onlarında Dünya üzerindeki haklarını arayarak bir kimliği büründürülmüş hale getirildiğini söyledi.

Aliya İzzetbegoviç Kimdir?

1925 doğumlu olan İzzetbegoviç 24 yaşında İslâmcılık suçundan 5 yıl hapis yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra önce hukuk, sonra ziraat fakültesini bitirdi. 25 yıl avukatlık ve bir inşaat firmasında yöneticilik yaptı. 1970 yılında İslâm Manifestosu adlı bir kitap yazdı. Bu kitap 1983`te kovuşturmaya uğradı. 12 Müslüman aydınla birlikte tutuklandı. 1950 öncesinde kurulmuş olan Miladi Müslümanı adlı örgütü yeniden örgütlemek suçundan 14 yıl hapse mahkûm edildi. Mahkûmiyetini çekerken, Yargıtay bu cezayı 11 yıla indirdi.

1989 yılında Yugoslavya`nın dağılma süreci sırasında ilan edilen af sonucu özgürlüğüne kavuştu. 1990 yılında İslam Manifestosu`nu yeniden bastırdı. Bu kitap İzzetbegoviç `in İslâmi kimliğinden ziyade, siyasi kararlılığının ve mücadelesinin bir simgesi oldu. 1990’da ortak yönetimin başkanı seçilen İzzetbegoviç, 1992-1995 Bosna Savaş’ında anahtar rol oynayan isimler arasında yer almış, sağlık sorunları nedeniyle 2000 yılında başkanlıktan ve partisinin başkanlığından çekilmişti.

Daha önce iki kez kalp krizi geçiren İzzetbegoviç, 10 Eylül 2003’de evinde aniden bayılması ve düşerek 4 kaburga kemiğini kırması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. 78 yaşındaki Boşnak lider, daha sonra iç kanama geçirmişti. Eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, Saraybosna hastanesinde 19 Ekim 2003 günü vefat etti.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 10
  • Hasan Gelen 13 yıl önce Şikayet Et
    Emanet ve Hıyanet. Nice emanetçiler vardır ki, emanete hıyanet içinde olmuşlardır.
    Cevapla
  • noruyon noruyum nordun norek 13 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin müslüman evlatları sex manyaklarını iktidara getirmeyecek kadar akıllıdır.. adı ister Ortadoğu olsun ister Uzakdoğu Dünya müslümanlarının büyük bir çoğunluğu SN Erdoğan'ı LİDERİ olarak görmektedir.BÖRTEÇİNELER ASENALARLA OYNAŞIRKEN sn Erdoğan Ortadoğu halkıyla kucaklaşıyordu.Türkiye sınırları dışında MİTİNG YAPAN TEK BAŞBAKAN
    Cevapla
  • Timur 13 yıl önce Şikayet Et
    inşallah. O da NATO ya emanet etmez..
    Cevapla
  • Buğra Alemdar 13 yıl önce Şikayet Et
    Adamın Hası. Adamın hası, adamnın hasını biliyormuş.
    Cevapla
  • başbuğ oğuzhan 13 yıl önce Şikayet Et
    filistine gidenler. filistine yardıma gidenler erdogana güvenerek gittiler. ama sonuç ortada olan ölene oldu. Müslümanlar ALLAHA emanettir. ama siz istediginize emanet olabilirsiniz. siz farklısınız ya işte sizin farkınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam mücahitleri İsrail askerini tam isabetle vurdu!
Geç emekli olan fazla maaş alacak! İşte tüm detaylar...