Davutoğlu- Esad görüşmesi sona erdi

Heyetler arası 3 saatlik görüşme sonrası Davutoğlu ve Esad yaklaşık 2,5 saat başbaşa görüştü. Şam'daki kritik zirve 6 saat sonra sona erdi.

Davutoğlu- Esad görüşmesi sona erdi
Davutoğlu- Esad görüşmesi sona erdi
GİRİŞ 09.08.2011 17:20 GÜNCELLEME 09.08.2011 17:20
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad görüşmesi sona erdi.

Suriye'yi ziyaret eden Davutoğlu ile Esad, Başkanlık Sarayındaki heyetler arası görüşmenin ardından baş başa görüşmeye geçmişlerdi. İkili görüşme yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü.

Davutoğlu, görüşmenin ardından açıklama yapmadı.

TANKLAR, TÜRKİYE SINIRINA YAKIN BİNNİŞ KASABASINA GİRDİ

Suriye'de tanklar, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklığındaki Binniş kasabasına girdi.

Görgü tanıkları, Binniş kasabasına zırhlı araçların girdiğini bildirdi.

Reuters ajansının sorularını yanıtlayan bir kasaba sakini, tüm kasabanın teravih namazından sonra gösterilere katıldığını, zırhlı araçların bu yüzden kasabaya girdiğini söyledi.

Bu arada, zırhı araçların Suriye'nin petrol üretim bölgesi olan Deyr Ez Zor kentinin merkezine de girdiği ifade edildi. Askerlerin evlere baskın düzenlediği, tutuklamalar yaptığı kaydedildi.

ÖLÜ SAYISI 21'E YÜKSELDİ

Suriye'de bugün güvenlik güçlerinin operasyonlarında ölenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve insan hakları eylemcileri, doğudaki Deyr Ez Zor kentinde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu ölenlerin sayısının 17'ye çıktığını belirttiler.

Aynı kaynaklar, Türkiye sınırına yakın İdlib ve kuzeydeki Hama'da da 2'şer sivilin öldürüldüğünü açıklamışlardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • İSMET BABA 13 yıl önce Şikayet Et
    van münüt. kardeşim beşar ne olduda katil oldu bilmiyormuydu öncesini ne oldu sıfır sorunlu dış politika sonrada irana mı gitcez abd nin yapamadığını biz mi yapacaz memetçik kanıyla sizde müslümanlarkabul edeceksiniz birbirimizi vururken.çok biliyosanız bikezde kandile girelim diyin
    Cevapla
  • Murat Yıldız 13 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tek aktör. Tüm Dünyanın gözü Türkiyenin yaptığı temasların üzerinde. Eskiden herkes ağzı açık ABD ye bakardı. Tek eleştiri ülke içinden.herkes kafasına göre dışişleri bakanı olmuş,internetten okuduklarıyla Davutoğluna akıl veriyor. Her kim Davutoğlundan daha iyi dış politika bildiğini iddia ediyorsa aklını kaçırmıştır.Davutoğlunu eleştirmek için onun sahip olduğu bilginin onda birine sahip olmak gerekir.
    Cevapla
  • suleyman d 13 yıl önce Şikayet Et
    ALIN SİZE ufuk, EN ALASINDAN vizyon :)). Daha aylar önce KADDAFİNİN ELİNDEN ÖDÜL ALIYOR,SURİYE İLE SINIRLARI KALDIRIP;ORTAK BAKANLAR KURULU TOPLUYOR, LÜBNAN,YEMEN SOKAKLARINI DALGALANDIRIYORDUNUZ ! NEOLDU DA ANINDA GERİ VİTES? Yoksa Mavi Marmarada olduğu gibi: Ver gazı,ver gazı. Okyanus ötesinden uyarı işaretini görünce tak GERİ VİTESE ! durumu mu oldu? Yorumcu arkadaşlar karanlığa taş atmayı,bilip bilmeden yazmayı bırakmalılar! Bir zamanlar Reha Muhtarın Talibanın heykel yıkımını diline doladığı gibi KÜRESELCİLERİN LOBİCİLİĞİNE SOYUNMAMALILAR! Yoksa: DÜNE KADAR OKUMADIĞI HABERLERE -bir dediği bir dediğini tutmayan,ileri görüşlülükten uzak insanların bir işaretiyle- BODOSLAMA DALARKEN; Buşun ifadesiyle ‘Haçlı’lar ın 1,5 milyon Müslümanın canı namusunu heder ettiği Irak işgalinde yaptıkları gibi YİNE TERSTEN DALMIŞ OLURLAR! Son söz:BÜYÜK ŞEYTANIN KUYRUĞU OLMADAN BİRŞEY YAPABİLİYORSANIZ YAPIN! Ya da oturun oturduğunuz yerde!
    Cevapla
  • Aladdin Yenirenk 13 yıl önce Şikayet Et
    dar görüşlü, ufukusuz, vizyonsuz, geçmişi göremeyen insanlar. geleceği hiç görmez! Misakı Milli sınırlarımızı biz çizdik. Hemde kanımızla canımızla. Hemde öyle çizdikki boğazı hasta adamı olarak yaralarımızı sardık, gücümüzü bulduk. Dedelerimizin bırakmak zorunda kaldıkları toprakları alın bakalım görün diye başlarına bela ettik. Bunu yapan, kurtuluş savaşı kahramanları öyle ileri görüşlülerdiki, şimdiki rahat rahat konuşuyor. Yok Tayyib şöylede, yok Atatürk böylede! Atalarıma rahmet olsun! Sıra bizde. Hasta olan adam sömürgeci batı! Ve tabiiki batının cetvelle çizdikleri yerlerimizin satılmışları! Artık bunu anlamayana söylecek söz bulamıyorum. Tekrar yeniden Osmanlı olmayacağız! Tarihte hiçbir zaman tekrar aynısı olmadık. Hep yeniden hep daha güçlü!Osmanlı Selçukludan, bizde Osmanlıdan bayrağı aldık! İnanmayan Topkapıya gitsin! Bayrak bizde!
    Cevapla
  • Viyanali Erkan 13 yıl önce Şikayet Et
    ASUS1962 bak lf84 asagida cevap vermis sana :). bende kendisine aynen katiliyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon 2026'da tek haneye inecek!
ABD Suriye'yi vurdu! Onlarca ölü var!