Davutoğlu: Uçağımız Kahire yolunda

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail ile Hamas arasında varılan tutuklu takası anlaşması dolayısıyla serbest kalan bazı Filistinlilerin Türkiye'ye getirilmesi amacıyla uçağın Kahire'ye gideceğini söyledi.

Davutoğlu: Uçağımız Kahire yolunda
Davutoğlu: Uçağımız Kahire yolunda
GİRİŞ 18.10.2011 18:35 GÜNCELLEME 18.10.2011 18:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da İsrail ile Hamas arasında varılan tutuklu takası anlaşması ve Filistinlilerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı

Davutoğlu, Filistinli bir heyetin dün Ankara'ya gelerek temaslarda bulunduğunu, Türkiye'nin meseleye insani olarak yaklaştığını belirterek, ''Bizim için insani bir meseledir. Şu anda da uçağımız zannediyorum şu dakikalarda hareket etmiş ya da hareket etmek üzere Kahire'ye gidecekler'' dedi.

Bakan Davutoğlu, ''Orada bulunan temsilcilerin ve serbest bırakılanların da kanaatleri alınacak. Hangi ülkeye gitmek istedikleri, bunlar da konuşulacak. Giden heyetimiz de bunları alarak Türkiye'ye getirecekler'' diye konuştu

Bütün Filistinliler için, bütün Ortadoğu'daki halklar için Türkiye'nin zaten kendi vatanları gibi görülmesi gerektiği bir ülke olduğunun altını çizen Davutoğlu, Bunda bir olağanüstü durumun olmadığını, bunun Türkiye'nin barışa bir katkısı olduğunu söyledi.

Davutoğlu, ''Bu katkı ne zaman gerekirse o zaman veririz. Sağ salim ülkeye ulaştıklarında da gerekli açıklamaları yaparız'' ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    . su tasimaz, itfaiyeyi cagirmaz, varinla yogunla atese karsi gayret göstermezsen, ates senin evinede sicrayabilir, senin evinde yanabilir. Hatta evi yanan komsularini en azindan kalici bir cözüm buluncaya kadar kendi evine almak, onlari korumak, yiyecek-icecek-giyecek vermek insanligin, müslümanligin, ahlagin ve aklin talep ettigi en normal ve basit seylerdir. Komsunun evi yandiktan sonrada, onu yeniden imar ve iskan icin elinden geleni yaptigin zaman, ömrün boyunca sana minnattar kalacak ve senin evini ve ailenide koruyacak, koruyabilecek bir komsu edinmis olursun. Polisleri sehid eden bir zihniyetin koruyucu ve kollayicilarinin bu insanlari esir alip, hapishanelerde cürüttügünü, PKK'yi besleyen en büyük belanin terörist ve Apartheid devlet Israhell'in (Isra-cehennemi) oldugunu, müslüman memleketlerdeki bütün terör ve belanin Mossad ve CIA kaynakli oldugunu unutma. Eger bu ser güclerin kurbanlarina el uzatmassan, yarin Allah seni bu ser güclerle yalniz basina birakir.
    Cevapla
  • halil 12 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN DAVUTOĞLU. Araplara verdiğiniz değeri kardeşlerimiz olan bu polislere ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz.
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 12 yıl önce Şikayet Et
    Davutoglu 5 Sehitimiz var. birazda kendi meselelerimizle ilgilenin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Husiler'den İsrail'e gözdağı: Birçok ülkede bulunmayan gelişmiş silahlara sahibiz
Satın almak istiyor! Endonezya Donanması, Türk savaş gemileriyle güçlenecek!