Derviş Eroğlu'ndan '82. il'e destek

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın "KKTC Türkiye'ye bağlanabilir" sözlerine KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ndan destek geldi.

Derviş Eroğlu'ndan '82. il'e destek
Derviş Eroğlu'ndan '82. il'e destek
GİRİŞ 10.03.2012 08:22 GÜNCELLEME 10.03.2012 08:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın "KKTC Türkiye'ye bağlanabilir" sözlerine KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ndan destek geldi. Eroğlu, Bağış'ın önerisi için "O sözler Kıbrıs Türk halkına değil, bizimle anlaşmak istemeyen ve anlaşması için Rum tarafını teşvik etmeyen AB ve BM'yedir" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin AB üyeliğinin önündeki en büyük engellerden biri olarak gösterilen Kıbrıs sorunuyla ilgili 'KKTC'nin Türkiye'ye bağlanması dahil her seçenek masada' demişti.

Bağışın bu açıklamaları basına 'Kıbrıs 82. il olacak' şeklinde yansıdı ve büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu tartışmaları değerlendirdi.

Eroğlu, "Aslında Sayın Egemen Bağış o sözleri Kıbrıs Türk halkına söylemiş değildir. Müzakere masasında bizimle anlaşmak istemeyen ve anlaşması için Rum tarafını teşvik etmeyen AB ve BM'ye söylenmiştir.' dedi.

Egemen Bağış'ın, her iki tarafın da kabul edeceği bir anlaşmaya varılmasını arzuladığını belirte Eroğlu Bağışın 'müzakere masasında anlaşma olmazsa o zaman bizim masamızda KKTC'nin varlığı vardır' dediğini aktardı.

Eroğlu, Bağış'ın bir gazetecinin sorusu üzerine 'KKTC'nin Türkiye'ye bağlanması masada olan alternatiflerden biridir' dediğini hatırlatarak "Ama bu mesaj Kıbrıs Türk halkına verilen bir mesaj değildir. Güneye verilen mesajdır. Dış dünyaya verilen mesajdır" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • ahmet uçar 12 yıl önce Şikayet Et
    HAY SEN ÇOK YAŞA MURAT. Sana söz veriyorum, ilerde yayınevi açarsam, çocuk masalları türünde, senin bu masal kitabını yayınlayacağım. çocuklarımız faydalı şeyler öğrensinler.
    Cevapla
  • hasan tokgöz 12 yıl önce Şikayet Et
    kıbrıs. kıbrısı ayrı bir devlet yapamadık da şimdi şehir mi yapacağız :) oldu olucak kıbrıs adası yapalım bari devlet olsaydı ayrı bir gücümüz olurdu yunanlılar devlet olarak tüm dünyaya tanıttı biz neden başaramadık ?
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 12 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle tebrik ediyorum. bravo
    Cevapla
  • Sultan Murat 12 yıl önce Şikayet Et
    o mesajı kktc'ye verse. ne değişir? Kıbrıs artık tümüyle alınmalı. Zaman geçtikçe olaylar daha da karmaşık hale geliyor. Erdoğan ve Davutoğlu ordumuzla beraber kıbrıs önlerine gitsin. önce papadimostan insanlıkla kan dökülmeden şehri teslim etmelerini istesin. Baktı olmuyor kuşatalım alalım şehri. Avrupaya girmenin de vakti zamanı yaklaşıyor zaten yavaş yavaş. "hasta adam" deyimi ab'nin fethi ile son bulmalı. Tayyip Erdoğan yapamazsa 100 yıl daha beklememiz gerekecek. Çok mantıklı değil mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
‘Cem Garipoğlu davasında FETÖ izi’ iddiası! Paralar onlara gitmiş…
Dolandırıcılık, pedofili, terör ne ararsan var! Türkiye'de internet çetesi tehlikesi