Bakan Bağış'a protesto şoku

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Stockholm Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlik sırasında Türk öğrenciler tarafından protesto edildi.

GİRİŞ 16.01.2013 17:45 GÜNCELLEME 16.01.2013 17:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bugün Stockholm Üniversitesi'nde "Türkiye-AB İlişkilerinin Geleceği: Yeni Zorluklar ve Fırsatlar" konulu konferansta konuşan Bakan Bağış, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" yazılı pankart açan 3 Türk öğrenci tarafından protesto edildi.Etkinlik sırasında mikrofonu eline alan bir öğrenci Bakan Bağış'ı eleştirirken, diğer öğrenciler de slogan attı.Egemen Bağış ise öğrencilere, "Söyleyecek sözünüz varsa Meclis'e girip siyaset yaparsınız" dedi. Bağış, Türk hükümetine suçlamalar getiren öğrenciye, "Türkiye'de ana muhalefet partisi sizin gibi enerjik ve kararlı"insanlara ihtiyacı var" ifadesini kullandı. Bu arada bir diğer öğrenci de AK Parti'yi, "30 bin kişiyi öldüren PKK ile işbirliği yapmak" ve "Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığını" yürütmekle suçladı.

Bağış, protestoların devam etmesi üzerine, "Canım kardeşim gel Türkiye'ye siyaset yap o zaman. Ben üç kere seçime girmişim, üç kere seçim kazanmışım. Siz demokrasiye saygı duyuyorsanız, milletin tercihlerine saygı duymayı öğrenmelisiniz. İstiyorsan gel Türkiye'ye siyaset yap. Bu bozgunculukla bir yere varamazsınız. Sen İsveç'te ne yapıyorsun, gel Türkiye'de siyaset yap" şeklinde konuştu.Birkaç dakika süren sözlü protestoların ardından öğrenciler, güvenlik görevlileri tarafından salon dışına çıkarıldı. Öğrenciler bu arada "Kahrolsun ABD, Kahrolsun AKP", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı.

Öte yandan etkinliğin soru cevap bölümünde söz alan ve kendisinin Stockholm'deki Kürt topluluğundan olduğunu ifade eden Şirvan Nuray, Bağış'a, 'Sizin hükümetiniz önceki hükümetlere göre insan hakları alanında çok adım attı. Ancak cezaevleri hala siyasi Kürt tutuklularla dolu. Filistinli çocukların İsrail'e karşı yaptığı protesto gösterilerini destekliyorsunuz da neden Kürt çocukların protestolarına sert müdahale yapılıyor? Türk polisi bu işlerde deneyimli olmasına rağmen neden eylem yapan Kürtlere, işçilere, öğrencilere böyle sert karşılık veriyor?' diye sordu.

Bunun üzerine Bağış, "Ben Siirtliyim. Oraları çok iyi biliyorum. Söylediğiniz doğru değil. Siz terörü lanetliyor musunuz?" diye yanıt verdi. Şirvan Nuray "Elbette, her zaman lanetledim" deyince Bağış, "Herkes sizin bu yaptığınızı yapsa, sorunların çoğu zaten çözülecek" cevabını verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • gülistan ekşi 11 yıl önce Şikayet Et
    hainler. görüyoruzki vatan hainleri her yerde ,bunlarmı vatan sever atatütkçü? yazık çok yazık .
    Cevapla
  • mcan__ 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık... memleketim için olan her hayırlı işte memleket elden gidiyor diye feryat figan edenlerin memlekette olmaları na kadar manidar.
    Cevapla
  • Ali KANDEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    tarih tekerrür mü ediyor?!. sultan 2.abdulhamid han, memleketteki akıllı, yetenekli gençleri avrupaya tahsile göndermiş. burs bağlamış, imkan sunmuş. o gençler avrupaya ayak basar basmaz, abdulhamid'in ceplerine koyduğu harçlıklarla gazete, dergi çıkarmışlar, abdulhamid han'a küfretmeye başlamışlar. hain olmak için illa ayrılıkçı olmak gerekmez. ihânetin de binbir türlüsü var.
    Cevapla
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    yabancıların önünde yanlış. kendi ülkemizde kozumuzu paylaşalım ama..avrupalıların önünde bölünmüşlük havası yaratmak..vatanseverliğe sığmaz..bu iktidarı ben de sevmem gitmesini istiyorum..ama bunu yabancılardan medet umarak ve onların önünde onları güldürerek bu olmaz..kol kırılır yen içinde kalır anlayışı olmalı..böyle şeyleri ancak hainler yapar..önce ülkem ve milletim anlayışı olmalı..bu kişiler bence türk bile değil..
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    yazıdan belli oluyor, solcuların protestosu olduğu !. atatürk pek dindar değildi ama, hiç solcu veya kominist olmadı ! bu geruhlar kendi kendilertini kandırıyorlar.biz atatürke sarılırsak bu sefer solcular atayı kötüleyecek inanın .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Gazze Kasabı' Netanyahu'yu BM'de alkışlayanların kim oldukları ortaya çıktı
10 ay boyunca dinlendi! İlk veriler analiz ediliyor