İsveç Prensesi Madeleine evleniyor

İsveç Kralı Carl 16. Gustav'ın en küçük kızı olan Prenses Madeleine, bugün Anglo - Amerikan işadamı nişanlısı Christopher O'Neill ile başkent Stockholm'da dünya evine giriyor.

İsveç Prensesi Madeleine evleniyor
İsveç Prensesi Madeleine evleniyor
GİRİŞ 08.06.2013 17:22 GÜNCELLEME 08.06.2013 17:22

31 yaşındaki Prenses Madeleine, 1974 Londra doğumlu nişanlısı Christopher O'Neill ile 2010 yılında gittiği New York'ta tanışmıştı. Düğün tarihi için anne ve babasının evlendikleri gün olan 8 Haziran'ı seçen Prenses Madeleine, 8 yıl birlikte olduğu İsveçli Avukat Jonas Bergstrom ile 2009 yılında nişanlanmış ancak anlaşamamış ve ayrılmıştı.

Nişanlısından ayrıldıktan sonra New York'a taşınan Madeleine, annesi Kraliçe Silvia tarafından kurulan, kar amacı gütmeyen Dünya Çocuk Vakfı için çalışıyor.

8 ÜLKEDEN 600 DAVETLİ
Madeleine'nin düğünü 1700'lü yıllardan kalma Kraliyet Kilisesi'nde yapılıyor. Düğün törenine Danimarka, Yunanistan, Japonya, Lüksemburg, Norveç, İngiltere, Almanya, Monako kraliyet ailelerinin yanısıra, yurtiçi ve yurt dışından yaklaşık 600 kadar davetli katılıyor. Nikahlarının kıyılması esnasında papazın 'eş olarak kabul ediyor musunuz?' sorusuna Prenses Madeleine İsveçce 'ja' diye, O'Neill ise İngilizce 'yes" diye cevap verecek.

Kilisedeki törenin ardından Kraliyet Sarayı'na geçecek olan yeni çift, kraliyet ailesinin de katılımıyla bir kortej eşliğinde faytonlarla gece kalacakları Drotningholm Sarayı'na geçecek. İsveç Kralı da 1981 yılından itibaren şehirdeki Kraliyet Sarayı yerine, çocuklarının yetişmesi için daha uygun gördüğü bu sarayda yaşıyor. Prenses Madeleine de burada doğmuştu.

Bu arada şehirde çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis ile birlikte, İsveç askeri gücünden 800 personel kortejin güvenliğini sağlayacak. 65 atlı personel de arkadan korteje eşlik edecek. Kortejin geçeceği bütün yollar tafiğe kapatıldı. Düğün kortejinin geçeceği alan uçuşa yaşak bölge ilan edildi.

DAMAT O'NEİLL, İSVEÇ VATANDAŞI OLMUYOR

Christopher O'Neill, Amerikan vatandaşı olarak kalacak ve işine devam edecek ve bir kaç gün sonra eşi Prenses Madeleine ile Amerikaya dönecek.

CANLI YAYINLANACAK
Kraliyet uygulama esaslarına göre, kraliyet ailesi mensubu olmak için İsveç vatandaşı olmak şart. O'neill vatandaş olmayı tercih etmediği için İsveç Prensi veya Gastrikland Dükü sıfatını alamayacak.

Dügün, İsveç televizyonundan canlı yayınlanacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'da sandık çıkış anketleri belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed'e davetimizi yapacağız