Binyamin Netanyahu'dan sert açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve selefi Mahmud Ahmedinejad

Binyamin Netanyahu'dan sert açıklama
Binyamin Netanyahu'dan sert açıklama
GİRİŞ 01.10.2013 20:52 GÜNCELLEME 02.10.2013 02:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tek başına hareket etmek zorunda kalsalar bile İran'ın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

BM Genel Kurulu'na hitap eden Netanyahu, İsrail'in geleceğinin nükleer silahlı bir İran tarafından tehdit altında olduğunu öne sürdü. Uluslararası toplumdan, İran'a uyguladıkları can yakıcı ambargoyu sürdürmelerini isteyen Netanyahu, baskı ne kadar büyük olursa diplomasinin başarı şansının da o kadar yüksek olacağını dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, selefi Mahmud Ahmedinejad gibi nükleer silah peşinde olduğunu iddia eden Netanyahu, ''Ahmedinejad kurt postunda kurttu. Ruhani ise kuzu postunda kurt.'' şeklinde konuştu.

İsrail başbakanı, her iki liderin de 'diktatör' ve 'gerçek güç' olarak nitelendirdiği Ayetullah Ali Hamaney'e hizmet ettiğini söyledi.

YORUMLAR 11
  • mert (önceki) 10 yıl önce Şikayet Et
    ortadogunun iki bas cibanlari - israil ve iran. daniskli dövüsleriniz ne zaman savasla sonuclanacak ??! hic olmayacak desenize ?! bence hic ihtimali bile yok. ikiside müslüman düsmani bence !! ortadogunun bas cibanlari sizi !
    Cevapla
  • anadolubeyi 10 yıl önce Şikayet Et
    EKÜRİLER. Aynı yolun yolcusu, Ortadoğu'nun baş belaları, al birini vur diğerine.
    Cevapla
  • Rıza HAMDİ 10 yıl önce Şikayet Et
    Selefi değil . Orjinal haberde selefi kelimesi yok, Ceferi dir ve ceferiler sünnilere en yakın olan mezhebdır.
    Cevapla
  • Mengli Giray 10 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşler sizi. Sadece kontrollü bir gerilim politikası uyguluyorsunuz. Yoksa sizin aslında kardeş olduğunuzu biliyoruz. Sizin inançlarınızın kökeni temelde aynı. Aynı ritüellerinizi kullşanıyorsunuz. Merak edenler youtube'tan "iran gerçeği" yazıp baksınlar.
    Cevapla
  • faruk kahyaoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    çevir kazı yanmasın. israil sıkışınca iran diyor iran sıkışınca israili haritadan siliyor ve halklar hamasi duygularla yönetimleri destekliyor sonuçta her iki tarafta mutlu, birbirlerinin analarına küfretmedikten sonra bu tiyatro sürer gider, şark kurnazlığı, petrol fiyatlarına düzenleme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a beklenen yağış geldi: Hava bir anda karardı! Meteoroloji ve AKOM'dan uyarı
Ferhat Murat yazdı: Bu pervasızlıklara artık dokunulmalı