Rusya'da faşizme karşı ortak pakt

Rusya'da ırkçı saldırıların artması büyük kaygı uyandırırken ülkedeki 12 siyasi parti 'Faizmle Mücadele Paktı' oluşturmak için imza attı.

Rusya'da faşizme karşı ortak pakt
Rusya'da faşizme karşı ortak pakt
GİRİŞ 20.02.2006 17:11 GÜNCELLEME 20.02.2006 17:11
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Rusya'da son yıllarda ırkçı saldırıların artması büyük kaygı uyandırırken, ülkedeki 12 siyasi partinin bugün bir araya gelerek, "Faşizmle Mücadele Paktı" oluşturma konusundaki anlaşmayı imzaladığı bildirildi.

Rus İtar Tass ajansı, anlaşmanın iktidardaki Birleşik Rusya Partisi, Tarım Partisi, Vladimir Jirinovski'nin liderliğini yaptığı Rusya Liberal Demokratik Parti, Sosyal Adalet Partisi ve Sosyalist Parti'nin de aralarında bulunduğu 12 parti tarafından imzalandığını duyurdu.

İmza töreninde yayımlanan açıklamada, milliyetçilik ve yabancı düşmanlığının devletin bütünlüğüne tehdit oluşturduğu belirtilerek, "Sorumluluk sahibi tüm partilerin faaliyetlerindeki amaç, toplumun birleştirilmesi ve ülke birliğinin güçlendirilmesi olmalı. Faşizme karşı mücadele ülkenin egemenliğinin ayrılmaz bir parçası" denildi.

YORUMLAR 51
  • malcolmx 17 yıl önce Şikayet Et
    . sn dilipak çok doğru söylemiş demokrasilerde söz halka verilir başkalarına değil.gül yada aynı etkinlikte bir aday çıkmazsa halkın karşısına akp parti kapısına kilit vursun bence.halk kıvıranları hiç sevmez.
    Cevapla
  • ismail yaylagül 17 yıl önce Şikayet Et
    DİLİ PAK. Sayın Dilipak o kadar içten o kadar orijinal yazmışsınız ki sadece AKP seçmeni değil Türkiye\'nin %80\'inin fikirlerini ve duygularını yansıtmışsınız. Ben de kiminle bu konuyla ilgili konuşmuşsam aynı fikirdeler. Yani GÜL\'ü unutan ilk seçimde(yerel de dahil) dikenle karşılaşır andolsun. Herkesi kandili mübarek olsun GÜLe selam olsun...
    Cevapla
  • sadreddin akaydın 17 yıl önce Şikayet Et
    . suyun görüldüğü yerde teyemmüm biter. gerçekten bundan sonra hangi konuda olursa olsun çoğunluğun yettiği yerde uzlaşı lafının zırvalanmasını : i-s-t-e-m-i-y-o-r-u-m
    Cevapla
  • sadreddin akaydın 17 yıl önce Şikayet Et
    . sn.dilipak siz o kadar doğru ve yerinde tesbitler yapıyorsunuz ki biz yorumculara yazacak birşey bırakmıyorsunuz. ellerinizden öpüyorum. bu arada kandiliniz mübarek olsun.
    Cevapla
  • adem tekle 17 yıl önce Şikayet Et
    . bunlar neden açıklamıyor kardeşim gülün adaylığını yoksa hepsi sadece seçim içinmiydi yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin Güran'ın babasının ifadesinde çarpıcı detaylar
Çelik kubbe Yunan basınında: Öve öve bitiremediler!