Sırbistan Karadağ yol ayrımında

Eski Yugoslavya'dan geriye kalan son iki üye, Sırbistan ve Karadağ'ın federal birlik yapısının sürüp sürmemesi konusunda referanduma gidecek.

Sırbistan Karadağ yol ayrımında
Sırbistan Karadağ yol ayrımında
GİRİŞ 03.03.2006 01:26 GÜNCELLEME 03.03.2006 01:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Karadağ'da 75 sandalyeli meclisin bugünkü oturumunda görüşülen referanduma gidilip gidilmemesi konusunda, hazır bulunan 68 milletvekilinin tümü referandum lehine oy kullandı. Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç, meclisin, Karadağ'ın devlet olma statüsüne ilişkin referanduma gitme konusunda oybirliğiyle karar verdiğini söyledi.

620 bin nüfuslu Karadağ'da 21 Mayıs'ta yapılacak referandumda halka, "Karadağ'ın tam uluslararası yasal haklara sahip bağımsız bir devlet olmasını istiyor musunuz" diye sorulacak. Yugoslavya'nın 6 üyeli federasyonu, 1990'lı yıllardaki savaşların ardından parçalanmış, geriye kalan son iki üye de ülkenin adını Sırbistan ve Karadağ Cumhuriyeti olarak değiştirmişti.

Son olarak aralık ayında yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın yüzde 41,4'ünün bağımsızlıktan yana, yüzde 32,2'sinin buna karşı, yüzde 14,9'unun kararsız olduğunu göstermişti. Ankete katılanların yüzde 11,4'ü görüş belirtmemişti.

YORUMLAR 13
  • serkan tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    zor be koçum. eğer dünyadaki bu kriz sinyalleri 2000 de olsaydı Türkiye\'nin vay haline, böyle bir ortam olmadığı halde ülkenin başına gelenleri bilmeyen yok sanırım Türkiye Kuzeykore olmayacak Zor be koçum! buna izin vermeyiz!
    Cevapla
  • Süleyman TOPCU 16 yıl önce Şikayet Et
    komik. çok komik:))))
    Cevapla
  • Alperen Bahadır 16 yıl önce Şikayet Et
    Eski tüfek komünistler de ekonomi bilirmiş. Ama ekonomiden bahsederken de içindeki zehiri akatırmış.. İnsanların inançlarına sayıgılı olmayı öğrenemdiğiniz sürece ne deseniz boş. Madem ekenomi kötü durumda anlatın halkı bilinçlendirin. N diye başörtüsüne takılıp kalıyorsunuz. AKP iktidarının ekonomi alanıda başarısız olduğunu herkes biliyor. Gündemin farklı mecralara çekilmesini de sağlayan Atatürkçü geçinen komünist eskisi sizler değil misiniz? AKP ye bu kadar yardım ettğinize göre yoksa sizler de gizli AKP limisiniz? Müslüman-Türk Milletinin değerleriyle uğraşmayın artık. Yoksa bu millet sizle uğraşacak
    Cevapla
  • resul kus 16 yıl önce Şikayet Et
    kel. takke düştü kel göründü
    Cevapla
  • Ahmet Gül 16 yıl önce Şikayet Et
    BEKLENEN. Yargitayda anlasilan ylniz laikciler oturuyor aralarida ,Imanli kimse kalmadi .Basa kimi secseler aynisey.Busefer cok iyi düsünmeleri gerek .Askere güvenmesinler,cünki askerde durumu anladi.Bu ülkede cogunluk öyle istiyorsa öyle olacak,Türkiyeyi yiyen ve cogunlugu cahil görüp öyle kalmasini isteyenlerin günü gecmistir.Cünkü cahil dedikleri cogunluk uyandi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyaya duyurdular: Türkiye savaş gemilerini bölgeye konuşlandırdı!
İstanbul'un göbeğinde bir ırkçı görüldü! Haşema giyen Müslüman kadınlara alçakça ifadeler