Koalisyon güçlerinden DAEŞ'e bir darbe daha

Koalisyon güçlerinin, terör örgütü DAEŞ ile mücadele çerçevesinde Suriye ve Irak'ta yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Koalisyon güçlerinden DAEŞ'e bir darbe daha
Koalisyon güçlerinden DAEŞ'e bir darbe daha
GİRİŞ 08.08.2015 20:01 GÜNCELLEME 08.08.2015 20:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, terör örgütü DAEŞ ile mücadele çerçevesinde Suriye ve Irak'ta yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamaya göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerince dün uçaklarla Suriye'deki belirlenen hedeflere 9 hava saldırısı gerçekleştirildi. Hava saldırılarının 6'sı Haseke yakınlarına, diğerleri Halep, Rakka ve Deyru'z Zor civarına düzenlendi. Saldırılarda DAEŞ'in taktiksel üniteleri, araçları ve binaları hedef alındı.

Açıklamada, koalisyon güçlerinin örgütün Irak'taki hedeflerine de 10 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü komutanlarından Tuğgeneral Kevin Killea, koalisyon güçlerinin Suriye'de sadece bu hafta 44 hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirterek, "Koalisyon güçlerinin hava saldırılarıyla desteklenen DAEŞ karşıtı güçlerin başarısı, Suriye'nin kuzey sınırının şu an üçte ikisinin DAEŞ karşıtı güçler tarafından savunulmasını sağladı" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD'e operasyonun bir yılı ABD, 'IŞİD'i geriletmek ve yok etmek' amaçlı hava operasyonlarına başlayalı bir yıl oldu. Günlük 9 milyon dolar maliyetli operasyonda, koalisyon uçakları Irak'ta IŞİD'i 3 bin 600 kez vurdu. Ancak, 'Kararlı Çözüm' operasyonu henüz amacına ulaşabilmiş değil, ne zaman ulaşacağı da bilinmiyor. kaynak: el cezire
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 İstanbul'da öldürülen İkbal ve Ayşenur son yolculuğuna uğurlandı
Beşiktaş-Hapoel maçı Belgrad'a alındı!