Kosova'dan skandal Türkiye haritası!

Kosova'da dağıtılan haritalarda Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinin Ermenistan; Güney Doğu Anadolu bölgesinin ise Kürdistan olarak çizildi.

GİRİŞ 20.09.2016 14:10 GÜNCELLEME 20.09.2016 16:41
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Eğitim Bakanlığı'nın dağıtımını koordine ettiği kitaplardaki haritalarda her hangi bir anormallik olmadığı; Arnavutluk'tan Kosova'ya ücretsiz olarak gönderilen ve bir takım kuruluşlarca dağıtıldığı tespit edilen haritalarda bu skandalın tespit edildiği belirtildi.
 
"Eğitim bakanlığının dağıttığı kitaplarda böyle birşey yok"
 
Konuyla ilgili DHA'ya konuşan Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Eğitim Müdürlüğü'nde Türkçe Eğitim Sorumlusu Ferdi Kovaç, Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak kitap ve diğer araç ve gereçleri dağıttıklarını ancak Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan haritalarda bu tür bir durumun olmasının söz konusu olmadığını söyledi.
 
Kovaç: "Art niyetli kurumlar 'yardım' olarak dağıtıyor"
 
Kovaç, "Ancak bazı dış ülkeler ve art niyetli dernek ve kuruluşlar aleni veya gizli bir şekilde bunları 'yardım' olarak dağıtıyor. Bunun bilincinde olan öğretmenlerin bunları kullanmama inisiyatifleri var. Ancak bazı art niyetli öğretmenler ek kaynak olarak bu tür haritaları okullarda kullanıyorlarmış. Bu bilgiye biz de yeni ulaştık. Prizren Eğitim Müdürlüğü olarak bunun takipçisi olacağız. Okulları ziyaret edip haritaları tekrar gözden geçireceğiz" diye konuştu.
 
Prizren'de 7 ilköğretim okulu, 4 lise bulunuyor. Prizren'de yaşayan Türkler haritaya ve bunu ülkeye gönderen Arnavutluk'a tepki gösterdi. Haritaların Kosova'da diğer kentlere de gönderilip gönderilmediği araştırılıyor.

HARİTA GELEN TEPKİLER ÜZERİNE KALDIRILDI

Kosova'nın Prizren şehrindeki okullara dağıtılan ve Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinin "Ermenistan", Güneydoğu Anadolu bölgesinin ise "Kürdistan" olarak işaretlendiği haritalar, gelen tepki üzerine kaldırıldı.

Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Eğitim Müdürlüğü Türkçe Eğitim Sorumlusu Ferdi Kovaç, okuldaki haritaların, okul müdürünün müdahalesiyle kaldırıldığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 72
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Harita cizsinler ne yaparlarsa yapsınlar güneydoğu dan toprak değil tezek bile alamazlar alamayacaklar bu böyle biline
    Cevapla
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun arkasinda Almanya var kosovali kardeslerimizi suclamayin
    Cevapla
  • Asım 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bizde çizelim. abd= "Kızıderililer ülkesi" yazalım, Çin'in ortasına "Türk devleti"(ortaasyadan geldik ya) Yunanistan-Bulgaristan-Viyana vs. "Osmanlı-Türk devleti" İspanya = "Eyyubi Cumhuriyetiyya". Ermenistan zaten yok, üstüne Aarbeycan.. vs.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Kanka dedik bağrımıza bastık. Demek ki türkün turkten başka dostu yokmuş istesenizde bu milleti bolemeyeceksiniz
    Cevapla
  • Frdun 7 yıl önce Şikayet Et
    bence bu işin Kosova ile alakası olamaz, bu iş fetö kokuyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi
Süper Lig'de 11 haftalık program belli oldu! İşte derbi tarihleri...