ABD'de hamileye 400 dolarlık yardım

Amerika'da kürtaj karşıtı gönüllü kuruluşlar hızla artıyor. Hamile kadınlara psikolojik ve maddî destek veren derneklerin sayısı 2 bin 300'e ulaştı. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle bebeğini aldırmak isteyenlere 400 dolarlık yardım yapılıyor.

ABD'de hamileye 400 dolarlık yardım
ABD'de hamileye 400 dolarlık yardım
GİRİŞ 19.02.2007 09:42 GÜNCELLEME 09.11.2018 11:53

İdris Gürsoy'un haberi

Kürtajı düşünen anne adaylarına, ultrason fotoğrafıyla birlikte bebeğin cinsi ve şekli hakkında bilgiler sunuluyor. Konuyu kapağına taşıyan Time dergisi, kürtaja savaş açan gönüllü kuruluşların kadınlara hamilelik boyunca ücretsiz sağlık hizmeti verdiğine dikkat çekti. Habere göre, Amerika'da plansız hamile kalanların oranı son 10 yılda yüzde 29 arttı. Sağlık merkezleri, kürtaj yaptıranların ileriki yıllarda sağlık sorunları yaşadığını belirtiyor. Bebeğini aldıran kadınlarda göğüs kanseri, kısırlık ve depresyon riski artıyor. İntihar oranları da doğum yapanlara göre daha yüksek.

Habere göre, Pregnancy Center Clinic'e (Hamilelik Merkez Kliniği) aralıkta alınan ultrason cihazından sonra kürtaj için müracaat eden 5 kadına bebeklerinin fotoğrafı gösterildi. Biri ikiz doğuracak beş kişi de kürtajdan vazgeçti ve bebeklerini doğurmaya karar verdi. Hamilelik Merkezi 6 hayatı kurtardı.






 
































 

'Bebek hayatımı değiştirecek' diye kürtaj oluyorlar
.2004 yılında yapılan bir araştırma sonucuna göre; hamile kadınlardan yüzde 74'ü, 'bebek hayatımı tamamen değiştirecek' düşüncesiyle kürtaj yaptırıyor. Kadınların, 'Neden kürtaj yaptırıyorsunuz?' sorusuna verdiği cevapların oranları şu şekilde
   
Bebek, hayatımı tamamen değiştirecek yüzde 74
Şu anda bebeğe bakmaya gücüm yetmez yüzde 73
Yalnız anne olmak istemiyorum yüzde 48
Artık çocuk doğurmak istemiyorum yüzde 38
Cinsel ilişkinin sonucu, insanlar çocuk istemiyor yüzde 25
Çocuk büyütecek yaşta değilim yüzde 22
Anne sağlığı problemi yüzde 12
Tecavüz kurbanı yüzde 1,5'tan az

 

Amerika genelinde binlerce gönüllü merkez ve hamileliği destekleyen kuruluşlar (Care Net ve Heartbeat International) kürtajın önüne geçmek için çalışıyor. Kadınlara hamilelik boyunca ücretsiz sağlık hizmeti, hamilelik testi ve ultrason yardımları yapılıyor. Plansız hamileliklerde kadına gerekli olan bilgiler aktarılıyor. Kürtaj yerine, hayat kurtarması için telkinlerde bulunuluyor. Crisis Pregnancy Center (CPCS) sık sık hükümetin kürtajla savaş konusunda yeterli desteği vermesi ve hamileliği teşvik için politikalar üretilmesi konusunda çağrılarda bulunuyor. Yardım kuruluşları, çalışmaları için ciddi bütçeler ayırıyorlar. Geçen yıl Care Net, pazarlama ve reklama 4 milyon dolar (2 milyon dolar billbordlara olmak üzere) harcama yaptı.

 

İstatistiklere göre; plansız hamile kalan kadınların oranı son 10 yılda yüzde 29 arttı. Care Net, plansız hamilelere acil gıda, bebek giyeceği ve aylık kira yardımı da yapıyor. 'Parasızlık yüzünden hayat sona erdirilmemeli.' diyen bazı gönüllü kuruluşlar da anne adaylarına aylık olarak 200-400 dolar para vermeyi öneriyor. Guttmacher Institute (Guttmacher Enstitüsü) dört kadından üçünün bakım, sağlık ve eğitim harcamalarını göz önüne alarak ekonomik sebeplerden dolayı çocuk istemediği tespitini yapıyor. Doğum merkezleri, hamile kadınlara bedava sağlık hizmetleri ile çocuklarını doğurmaya teşvik ediyor, doğum kontrolü ve kürtajı önermiyor. Amerika'da kadınların yüzde 98'i gebelikten korunma yöntemlerini kullanıyor. Sağlık merkezleri kürtajın kadının sonraki hayatında sağlık ve psikolojik hastalıklara da yol açtığına dikkat çekiyor. Kürtaj yaptıran kadınlar arasında, bebek doğuran kadınlara göre, göğüs kanseri, kısırlık, depresyon ve intihar oranları daha yüksek oluyor.

Kürtaj yaptıranların yarısı 25 yaş altında

Amerika'da kürtaj oranı 1973'te yüzde 20'nin altında seyrederken, 1983'te yüzde 30,1'e çıktı. 2003'teki oran ise yüzde 23,8. Kürtaj yaptıran kadınların yüzde 52'si 25 yaşın altında iken, teneeger (onlu yaşlardaki) kürtaj oranı da toplam kürtaj oranının beşte birine tekabül ediyor. 1973 yılında 744 bin 600 kadın kürtaj olurken, bu rakam 1990 yılında 1 milyon 61 bine ulaştı. 2003 yılı rakamı ise 1 milyon 28 bin oldu. Kürtaj yaptıran kadınların yüzde 43'ü Protestan, yüzde 27'si ise Katolik. Ülke genelinde kürtaja bakan merkezlerin sayısı 1.819. Hamileliği destekleyen merkezlerin sayısı; Care Net, Heartbeat International ve diğerleri toplam 2.300.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hulusi Akar'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı! "Şakası yok" deyip açıkladı: İsrail'e karşı...
Meclis'te gülümseten anlar! Süleyman Soylu kahkahaya boğuldu...