Mısır’daki mumyalarda Anadolu izleri!
Almanya'da yapılan bir araştırmada Antik Mısır zamanından kalan kalıntıların genlerinde Anadolu ve Avrupa'da bulunan toplulukların izine rastlandı.
Almanya'da Tübingen Üniversitesi ve Jena'daki Max Planck İnsan Tarihi Bilimi Enstitüsü'nde gerçekleşen araştırmada, Mısır'da çıkarılan mumyaların DNA kayıtlarında hâlihazırda Mısır'da yaşayan insanların genlerinden ziyade Anadolu ve Avrupa'da yaşayan halkların gen haritasına rastlandığı belirtildi. MÖ 1400 ile 400 yılları arasında Mısır'da çıkarılan mumyaları analiz eden bilim insanları, kalıntılardaki genlerin Akdeniz insanlarının genlerine daha yakın olduğunu ortaya koydu.
Nature Communications dergisinde yer alan araştırma sonucunda modern Mısırlıların, atalarından daha fazla Sahra altı Afrikalı geni taşıdığına ulaşıldı.
Antik Mısırlıların, Yakın Doğu'daki insanlarla gen bakımından daha yakın olduğu kaydedilirken, araştırmayı yöneten Johannes Krause, araştırmayı 151 mumya ile gerçekleştirdiklerini ifade etti. Krause, araştırmayı yaparken Büyük İskender ve diğer isimlerin Mısırlıların genlerini etkileyip etkilemediğini bulmak istediklerini söyledi.
Antik Mısırlıların genlerinde Anadolu ve Avrupa'dan izlerin yer aldığını belirten bilim insanları, günümüzdeki Suriye, Ürün, İsrail ve Lübnan'ın da gen havuzunda yer aldığını kaydetti.
-
vatandaş 7 yıl önce Şikayet EtO tarihlerde anadoluda türk yoktu ne alaka :).Beğen Toplam 1 beğeni
-
Çiğdem 7 yıl önce Şikayet EtDünyanın birçoğu Türk kökenli Bununla ilgili birçok bilimsel çalışma var Sümerler dilinde birçok kelime TürkBeğen
-
Elixan 7 yıl önce Şikayet Ethahahahaha ne alakaBeğen
-
CEM 7 yıl önce Şikayet EtTürk,ler oralarin sahibiydiler kesin Almanlar ise AJANLIK yapmaya gelmislerdir her zaman ki gibi!Beğen Toplam 1 beğeni
-
derin 7 yıl önce Şikayet Etanadoludan demek anadoluda sadece biz vardık demek değil arkadaşlar. firavun 3. amenhotep eşi tiya anadolu da yaşayan mitanni kralının kızı. ayrıca hititler luviler de anadolu medeniyeti dairesinde.Beğen Toplam 1 beğeni