Havalimanında tarihi bomba çıktı

Londra merkezine en yakın havalimanı olan City'nin uçak pisti yakınlarında 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba bulununca, Havalimanı hava trafiğine kapatıldı.

Havalimanında tarihi bomba çıktı
Havalimanında tarihi bomba çıktı
GİRİŞ 12.02.2018 09:19 GÜNCELLEME 12.02.2018 09:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uzmanlar, City Havalimanı pistinin yakınlarınki Kral 5. George Rıhtımı'ndaki inşaat çalışmaları sırasında bulunan bombanın 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğunu teyit etti.

Bombanın etkisizleştirilmesi için başlatılan çalışmalar nedeniyle, City Havalimanı uçuşlara kapatıldı ve bölgede geniş bir güvenlik çemberi oluşturuldu.

 
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Yüzdeelli 6 yıl önce Şikayet Et
    Naziler, bu mermileri atabilecek büyüklükte devasa toplar yapmıştı. Onlardan biri de, Karl-Gerat havan topudur. 600 mm kalibreye sahip bu top, 1,2 tonluk mermisini 10 km uzağa gönderebiliyordu. Yine Nazilerin Schwerer Gustav topu 800 mm kalibreye sahipti. 700 kg mermisini 48 km uzağa gönderebilen topun toplam ağırlığı ise 1350 tondu. Top, raylar üzerinde hareket ettirilmekteydi. Uçaklardan atılan bombaların arka kısımları ince olur ve kanatları vardır. Buradaki ise bir top mermisi. Bir Schwerer Gustav mermisi olabilir.
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    bu bombayı hangı top obus yada havan atacak.serbes dusus bomba bu bilip bilmeden konusman
    Cevapla
  • Yüzdeelli 6 yıl önce Şikayet Et
    Buna bomba değil; mermi denir. Top mermisi, tüfek mermisi deriz; top bombası demeyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Kerem'in gecesi! Millilerimiz şov yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin cinayeti hakkında açıklama