Türkiye izahat istemişti! Arabistan'dan açıklama

Suudi Arabistan Büyükelçisi'nin kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili izahat vermesi için Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı belirtildi. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu ise bu konu hakkında bir açıklama yaptı.

Türkiye izahat istemişti! Arabistan'dan açıklama
Türkiye izahat istemişti! Arabistan'dan açıklama
GİRİŞ 04.10.2018 15:46 GÜNCELLEME 04.10.2018 16:19
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistanlı kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Suudi Arabistan Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Kayıp gazeteci Kaşıkçı için izahat istendi.

 

 

BÜYÜKELÇİYLE NE KONUŞULDU?

Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Suudi Büyükelçi'ye Viyana sözleşmesi hatırlatarak, "Konu bir an önce açığa kavuşturulsun. İşbirliği içinde çalışalım" mesajı verdi.

Suudi Büyükelçi ise görüşmede, kayıp gazeteciyle ilgili "Bilgi sahibi değiliz, araştırıyoruz" açıklaması yaptı.

SUUDİ ARABİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU'NDAN AÇIKLAMA

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu, başkonsolosluk binasına girdikten sonra kendisinden haber alınamadığı iddia edilen Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, binadan çıktıktan sonra kaybolduğunu ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için Türk yetkililerle temasta olduklarını bildirdi.

Suudi Arabistan Krallığı'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Kaşıkçı'dan Başkonsolosluk binasına girdikten sonra haber alınamadığı iddiaları üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yaptı.

YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

Açıklamada, şöyle denildi: "Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu, Suudi Arabistan Krallığı vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın, İstanbul Başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra ortadan kaybolduğuna dair basın yayın organlarında yer alan haberleri takip ettiğini ve Kaşıkçı'nın Başkonsolosluk binasından çıktıktan sonra kaybolma şartlarına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkarılması için kardeş yerel Türk yetkili mercileri ile koordinasyon ve takip içerisinde olduğunu bildirdi." 

BUGÜNE KADAR NELER YAŞANDI?

Türk Arap Medya Derneği, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın önceki gün saat 13.00 sularında girmiş olduğu Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu binasından henüz çıkmadığını ileri sürmüştü. Türk Arap Medya Derneği'nden yapılan açıklamada Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine büyük katkılarda bulunan ve Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak bilinen Kaşıkçı'nın geçmişte bir dönem İngiltere'deki Suudi Büyükelçiliği'nde medya danışmanlığı yaptığı bilgisine yer verilmişti.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı H.A da gazetecilere yaptığı açıklamada, başkonsolosluk binası önüne kadar birlikte gittiklerini anlatarak, Kaşıkçı'nın içeri girdikten sonra dışarı çıkmadığını iddia etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • ALİ BAL 6 yıl önce Şikayet Et
    Suudi büyükelçiyi falakaya yatır bakalım adam nasıl ortaya çıkıyor gör.
    Cevapla
  • Zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    Her yer kamera ile donatılmış nasıl olur da kaybolur
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    yalana bak adam binadan dışarı çıkmamışki suud aklını başına al
    Cevapla
  • mantık 6 yıl önce Şikayet Et
    adamın cep telefonları kızın elindeymiş halen telefonlar kızda duruyorsa demekki adam halen içerde. dışarı çıksa telefonlarını almaz mı?
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Su konsoloslugun, civarinin herhalde kamera sistemi olmadigi düsünülemez. Neden bu kayitlardan adamin giris ve çikisi (çikmissa eger) kontrol edilmiyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu’nun eski yardımcısı ‘tanık’ oldu! Rüşvetler ‘kafa koparan’ Fatih Keleş’e
Türkiye ile Suriye arasında DEAŞ anlaşması