Trump şimdi de Huawei'yi gözüne kestirdi!

ABD Başkanı Tump, ABD'li şirketlerin Çinli Huawei ve ZTE ürünlerini kullanmasını yasaklamaya hazırlanıyor.

Trump şimdi de Huawei'yi gözüne kestirdi!
Trump şimdi de Huawei'yi gözüne kestirdi!
GİRİŞ 27.12.2018 21:16 GÜNCELLEME 27.12.2018 21:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD Başkan Donald Trump, ABD'li şirketlerin Çinli Huawei ve ZTE tarafından üretilen telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını engelleyecek bir kararnameyi yeni yılda çıkartmayı hedefliyor.

Kararname, yayımlanması halinde Çin'in en büyük telekom ekipmanı şirketlerinden ikisi olan Huawei ve ZTE'nin ABD pazarında çalışması imkansız hale gelecek.

ABD, ağustos ayında da iki şirketin ekipmanlarının devlet hizmetlerinde kullanılmasını yasaklamıştı. ABD yönetimi iki şirketin Çin devletinin talimatları doğrultusunda faaliyet gösterdiğini ve ürettikleri ekipmanların ABD'den istihbarat elde etmek için kullanılabileceğini iddia ediyor.

Telekom sektörü ve ABD yönetiminden üç kaynağın verdiği bilgiye göre sekiz aydan uzun bir süredir hazırlanmakta olan başkanlık kararnamesi, ocak ayı başında yayınlanabilir.

Kararnameye göre Ticaret Bakanlığı, ABD'li şirketlerin ulusal güvenlik riski oluşturan yabancı telekomünikasyon üreticilerinden ekipman satın almalarını engelleyebilecek.

Her ne kadar kararnamede Huawei veya ZTE'nin adının geçmeyebileceği belirtilse de, bir kaynak, ticaret bakanlığı yetkililerinin kararnameyi iki şirketin üret

YORUMLAR 10
  • Diken 5 yıl önce Şikayet Et
    buda boş keseden sallıyor paso
    Cevapla
  • Serdengeçti 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki microsoft, apple, intel vb. gibi şirketlerde Abd'ye çalışıyor. Onların ki serbest, Çin olunca yassah. Yersen! Bizde bu durumdan dersimizi çıkaralım!!
    Cevapla
  • Wanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu markayı tramp karşıtı Yahudiler destekliyor ki tarmpı çin ile terbiye etmeye çalışıyorlar.daha iki hafta önce şirketin sahibinin kızını alıkoydular.10 milyon $ kefaletle serbest bıraktılar.size tavsiyem huavei i almayın...
    Cevapla
  • bir dost 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendi bacağına sıkıyor. Bu kakarın üstüne Çin, ABD firmalarının ürünlerini üretmiyorum derse ne yapacaklar çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • 57.Alay 5 yıl önce Şikayet Et
    Huaweinin iphone u silip gececegini anlayinca engellemeye calisiyorlar.aldim kullaniyorum 1 senedir etrafimada siddetle tavsiye ediyorum.aptal telefonu kullanmayi red ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kubbe Yunan basınında: Öve öve bitiremediler!
İYİ Parti'de deprem! Parti'nin iki numarası istifa etti