Perinçek'e dair verilen karara onama

İsviçre yüksek mahkemesi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına karşı çıkan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında Lozan Mahkemesi'nin verdiği kararı onadı.

Perinçek'e dair verilen karara onama
Perinçek'e dair verilen karara onama
GİRİŞ 19.12.2007 17:29 GÜNCELLEME 19.12.2007 17:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin en yüksek adli organı Federal Mahkeme'nin bugün açıklanan kararında, Lozan Mahkemesi'nin 7 Mart 2007 tarihli kararının teyit edildiği belirtildi.

Perinçek, 2005 yılında İsviçre'de düzenlenen bir konferans sırasında, 'Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır' dediği gerekçesiyle, İsviçre'de Ermeni iddialarını 'inkar' yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle 2007 yılında Lozan'da yargılanmıştı.

Lozan Mahkemesi, 6 ve 7 Mart günlerinde yaptığı duruşmalar sonunda, Perinçek'i 90 gün hapis cezası karşılığında her günü 100 İsviçre Frangı (yaklaşık 102 YTL) olmak üzere 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırmış ve bu cezayı iki yıl tecil etmişti.

Mahkeme ayrıca Perinçek'e 3 bin frank para cezası vermiş, sembolik olarak bu ülkedeki Ermeni cemaatine bin frank, davayı açan Sarkis Şahinyan'a 10 bin frank ödemesini istemişti.

Bu arada, Perinçek'in avukatı Laurent Moreillon, İsviçre yüksek mahkemesinin bu kararı üzerine, müvekkilinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) dava açacağını bildirdi.

YORUMLAR 6
  • Ünal YILDIRIM 16 yıl önce Şikayet Et
    mehmet kartalcı kardeşim.. belli ki duygusal bi insansın sen bu adamın bu rant için söylediği lafları bırak ben sana apoyla elele çekilmiş fotolarını gösteriyim sen gör bakalım nasıl bi adammış
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
    Vatan kahramanı Perinçek?!. Bu adam tam cin, uyanık; Apolu resimlerinin gündeme geleceğini bildiği için bu yola başvurdu, yoksa amacı kahramanlık falan değil. Bu adam kızını Fransa\'da okutmuştur ne vatanseveri olacak?
    Cevapla
  • Resul ÇAKMAK 16 yıl önce Şikayet Et
    ucuz kahramanlık!. ahim de aynı kararı veririse ne olacak.tıpkı başörtüsü davası gibi mi algılanacak.başını örtmek isteyen öğrencile-re \"mahkeme kararı var üniversitelere baş örtüsüyle girilmesi yasaktır\" diyenler perinçekin şahsında Türkiye nin mahkum olduğunu kabullenmiş mi olacaklar.ahim kararlarına saygı göstermek mecburiyetinde mi kalacağız.ucuz kahramanlıklara gerek yoktu.perinçek kendince şov yapmak istedi ancak hesap tutmadı.
    Cevapla
  • Mehmet Kartalci 16 yıl önce Şikayet Et
    HELAL SANA. Bir ülkücü olarak perincek\'in bu yöndeki beyanına katıyorum.Helal olsun türk kanı olduğu için bazen mertçe konuşmalarını seviyorum,ülke hepimizin ölene kadar savunacağız,CANIM VATANIM,ŞANLI BAYRAĞIM, CANLAR SANA HELAL OLSUN,SENİ HİÇ BİR GÜÇ YIKAMAZ
    Cevapla
  • mustafa r. kahraman 16 yıl önce Şikayet Et
    . Tüm haber7.com yönetiminin ve üyelerinin mübarek kurban bayramı kutlu olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı! 16 kişinin mal varlıkları donduruldu
Kıtanın değerli madenlerine Çin kıskacı! Kritik sektör için ABD ve AB sadece izledi