Almanlardan Türk karşıtı taciz afişi

Almanya İslam ve Türk karşıtı hakaretlere devam ediyor. Cumhuriyetçi Parti, seçmen toplamak için sarışın Alman kızlarını Ali'lerden koruyan' ırkçı bir afiş hazırlattı.

Almanlardan Türk karşıtı taciz afişi
Almanlardan Türk karşıtı taciz afişi
GİRİŞ 03.01.2008 09:05 GÜNCELLEME 03.01.2008 09:05
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Almanya'da yabancı düşmanlığı ve göçmen karşıtlığını temel alan Cumhuriyetçi Parti (REP),  27 Ocak'taki Hessen eyalet seçimlerinde şeytanın bacağını kırmak için Türk erkeklerin Alman sarışınları taciz ettiği temasını işleyen 'Ali bana sulanma' sloganlı afişler bastırdı.

REP, aşırı sağcı partilere rağbetin artması karşısında popüler nabzı 12'den yakalayan bir kampanyayla kendinden söz ettiriyor. Yabancı düşmanlığı ve göçmen karşıtlığını temel alan REP, 27 Ocak'taki Hessen eyalet seçimlerinde şeytanın bacağını kırmak için Türk erkeklerin Alman sarışınları taciz ettiği temasını işleyen 'Ali bana sulanma' sloganlı afişler bastırdı. Partinin resmi yayın organı 'Zeit für Protest' (Protesto Zamanı), sarışın bir kadın fotoğrafının yanında dev harflerle 'Mach mich nicht an, Ali!' (Ali bana sulanma) yazan afişi şöyle gerekçelendirdi: 'Sarışın Alman kızlar son zamanlarda Türk ve Arap kökenli Müslüman erkeklerin yoğun tacizine maruz kalıyor. Türk ve Araplar, caddede, diskoda, gördükleri hemen her yerde Alman sarışınlarına yoğun biçimde sulanıyor. Müslüman kültür çevresinden gelen erkeklerin av gözüyle baktığı kızlarımız korunmasız. Bu kampanyayla, tacize uğrayan sarışınlara yardım etmek amacındayız.'



'Camiler İstanbul'da kalsın'

REP'in Hessen gençlik kolları başkanı Matthias Otmar da, 'Kadınlarının büyük çoğunluğunu dört duvar arasına hapseden, peçe, türban ya da kara çarşaf arkasına saklayan ve yanında erkek olmadan sokağa çıkarmayanlar, hiç utanmadan Alman kadınlarının, kızlarının peşine düşüyor. Buna hoşgörü gösterilemez' dedi.

Hessen'i donatan parti afişlerinde, 'Kendimi hoşgörüsüz kadın düşmanı İslam dinine karşı koruyorum, Almanya'da zorla evliliğe ve namus cinayetine yer yok. İmza: Sizin Sophie...', 'Minareler yasaklansın', 'Kiliseler köylerde, camiler İstanbul'da kalsın' diye de yazıyor.

Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch'un seçim öncesi yabancılar politikasıyla ilgili yaptığı sert açıklamalara 'Bunların orjinali bizde. Kendisine tabu bir temayı kitlelere ulaştırdığı için teşekkür ederiz. Biz de bu görüşleri savunuyoruz, ama ırkçı yaftası yiyoruz' yorumunu getiren REP, 2005 federal seçiminde 0.6 oy aldı ve 2001'den beri hiçbir eyalet parlamentosuna giremedi.

YORUMLAR 58
  • Dilâra Çamlıbel 16 yıl önce Şikayet Et
    Yazarken size karşı çıkmak için yazmadım ki zaten, fikirlerim sizinkiyle aynı doğrultudaydı iyi okusaydınız bunu anlardınız demek istedim.. Bir de ben ideolojilerin, eğitim sistemin şunun bunun kötü etkisine inanan biri değilim, tamam kısmen de olsa yanlış yönlendirici etkileri var ama kabul etmek gerekir ki \"akıl\" diye bir gerçek de var ortada, eğer akıl doğruyu ve yanlışı, güzeli ve çirkini ayırd etmek için kullanılmayacaksa insana neden verildi? Ve insanlar bunu neden kullanmaz? İnsanlarımız kendi rızalarıyla seçtikleri cehaletlerinin kurbanı, eğitim sistemi, devlet, ideolojiler bunlar hikâye.
    Cevapla
  • atabey paşa 16 yıl önce Şikayet Et
    Eğer orda bilgisizlik-bilmemezlik varsa,o sistemin ve yönetimin baskıcı,despot,idolojist olmasından kaynaklanır... Kızımız oldukca zorlanmış olmalı cevap yazarken. Farkında değilki,yazdıkları beni teyit ediyor. İşte bende bunu diyorum,manevi boşluk,imani boşluk ve bunları kavrayamamış bir toplum olmaları,duyguları bastırıyor olması...düzenin insanları tatmin etmiyor olması,dinin güzelliklerine kapalı,jagoben baskıcı tavrın bir sonucu. Buda eğitim sistemlerinin pozitivst yaklaşımlarla insanların yaşamlarında yaratılış ruhuna aykırı,içinde sürekli çatışmacı,içe farklı,dışa farklı iki ruh hali oluşturmaktadır!
    Cevapla
  • mahmut evliyaoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    almanın fendi kimi yendi:). arkadaşlar kendi içimizdeki farklı grupları aşağılarken hiç düşünmeyiz,acaba onlar ne hisseder diye.Hrant öldürüldü ermeni düşmanlığı tam gaz,doğuda sorunlar arttı Kürt düşmanlığı tam gaz vs vs.Empati kuramayanların Alman faşislerden bi farkı yok ama gel gör ki onlar vatansever,bayrakçı,kuvvacı almanlarsa faşo oluyo nedense!!!İğne çuvaldız olayı dostlar.Bu arada bu adamlar zaten nazist bi parti başka bişi beklemek abes olur.O yüzden Almanyada Türk,ABD de Arap,Türkiyede Ermeni,Kürt vs olabilmeli her demokrat
    Cevapla
  • Namik Yakar 16 yıl önce Şikayet Et
    Beyhude GAYRETLER.. Günes balcikla sivanmaz,ben avrupadayim onlarin bu tür gayretleri bosuna,elhamdulillah her yer cami doldu,Avrupanin asil insani ISLAMA kosuyor ISLAM avrupada hizla yayiliyor, tabiki bu tür güya engellemeler olacak, bu mesele TABIKI COK önemli cünki ADI ISLAM ama ALLAH nurunu tamamliycak INSAALLAH.!!!
    Cevapla
  • ahmet arslan 16 yıl önce Şikayet Et
    bravo mirzo. Ali Türk ismi değil dersin. islamın sancaktarlığı bu millette idi bir zamanlar.(tekrar olur temennisiyle) islam = Türk gibi hrıstiyanların bir kabulü var.gocunmamalı,başka şeylere çekmemeli. hristiyan haçlıların saldırılarına 1000 yıldır arapların yerine Türkler gemiş idi. şimdi global bir hedefe saldırıyorlar. lidersiz-imamsız ümmet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paralimpik Oyunları'nda gurur tablosu! Paris'te madalya rekoru
Korkunç anları paylaştılar! Rus askerinin eline aldığı drone infilak etti