Dünya Sağlık Örgütü'nden korkunç açıklama: Aşı asla bulunmayabilir

Dünyanın bütün dengelerini altüst eden koronavirüs salgını sonrası DSÖ'nün hiçbir çözüm üretemeden yaptığı açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. DSÖ, ''sorunu çözecek sihirli anahtar henüz yok belki de hiçbir zaman olmayacak" ifadeleriyle tüm dünyaya korkunç haberi duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkunç açıklama: Aşı asla bulunmayabilir
Dünya Sağlık Örgütü'nden korkunç açıklama: Aşı asla bulunmayabilir
GİRİŞ 04.08.2020 02:06 GÜNCELLEME 04.08.2020 02:13
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 aşısı için umut olduğunu ancak hiçbir zaman bulunamama olasılığı da bulunduğunu açıkladı. Kurumun başkanı Doktor Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından yapılan basın toplantısında konuyla ilgili "sorunu çözecek sihirli anahtar henüz yok belki de hiçbir zaman olmayacak" ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ve DSÖ Acil Durum Birimi Başkanı Mike Ryan yaptıkları ortak basın açıklamasında "maske takma, sosyal mesafenin korunması, el yıkama ve test sayısı" konusunda bütün ülkelere çağrıda bulundu.

"MASKE DAYANIŞMA SEMBOLÜ OLMALI"

Maskelerinin dünya çapında "bir dayanışma sembolü" olması gerektiğini ifade eden Ghebreyesus, "İnsanlara ve hükümetlere mesajımız açık. Salgını kontrol edebilmek için gereken her şeyi yapın" dedi.

"KESİN ÇÖZÜM OLMAYABİLİR"

Bazı aşıların klinik deneme aşamasında üçüncü fazda olduğunun altını çizen Ghebreyesus, "Hepimizi enfeksiyondan koruyabilecek aşılar geliştiriliyor ama kesin bir çözüm olmayabilir" dedi.

Öte yandan Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, koronavirüs salgını nedeniyle gelecekte eski normale geri dönüşün asla mümkün olmayacağını söylemişti.

TOPLAM 165 AŞI ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Dünyada şu anda temel olarak iki farklı aşı çalışması yürütülüyor. Birinci kategoride, virüsün genetik kodu üzerinden aşı üretilmesi amaçlanıyor. Diğerinde ise zayıflatılmış veya etkisizleştirilmiş virüs üzerinden çalışma yürütülüyor. Uzmanlar farklı aşı çalışmalarının başarılı olmasının da önemini vurguluyor. Olası aşıların, farklı insan grupları üzerinde enfeksiyon oluşumunu önleme görevi görebileceği değerlendiriliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre Kovid-19 için 24 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla aralarında Türkiye'nin de olduğu ondan fazla ülkede toplam 165 aşı çalışması devam ediyor.

Türkiye'den Boğaziçi, Ege, Ankara, Ortadoğu Teknik, 9 Eylül, Selçuk, Acıbadem, Erciyes ve Bezmialem Vakıf üniversiteleri de aşı geliştirme yarışına dahil olan kurumlardan.

YORUMLAR 70
  • Burak 4 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ Çin'in güdümünde dünyaya korku salıyor, artık çip mip hikâye..
    Cevapla
  • mevlut 4 yıl önce Şikayet Et
    felaket tellalı bir örgüt bu örgütte reform yapılmalı yada kapatılsın bu ne ya hiç bir çözümü yok insanları bunalıma sokuyor sadece.
    Cevapla
  • Nihat88 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona morona hikaye.Bir çok ülke,kurum kuruluş bir oyunun içinde.DSÖ saçmalamak üzere kurulmuş bir saçma örgüt.Insanlara durmadan korku pompalıyorlar.Ben sakin olmaktan yanayım kesinlukle bir oyun kurgulanmış ve sahneleniyor. No korku, No panik.
    Cevapla
  • Burak 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum, temizlik maske ve sosyal mesafeye uymak ve olabildiğince az dışarı çıkmaya ve kafelere gitmemeye çalışmak virüsle mücadelede yeterlidir inşallah
    Cevapla
  • Rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    DSö ne iş yapar çindeki virüs faciasına göz yumar. halklara korku pompalar. daha sonra ad herkese ID Çip takmayı gündeme getirecekler. ÖLÜMÜ GÖSTERİP ROBOTLAŞMAYA ÇANAT TUTACAKLAR
    Cevapla
  • Yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    rockefelerin ve israilin nüfus azaltma projesi. hastaligi yayiyorlar sonra ilac satacaklar :P
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da meclis üyesi çatlakları gösterdiği sırada köprü çöktü! Çok sayıda kayıp var
Bu illerde yaşayanlar dikkat! AFAD'dan sağanak ve fırtına uyarısı