Almanya'dan 'Türkiye'ye yaptırım' açıklaması! ABD'ye açık ve net mesaj

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması önerisine karşı olduklarını söyleyerek, "Türkiye'ye silah ambargosunu stratejik olarak doğru bulmuyorum. Doğru bir yol değil. Bir NATO ortağına bunu yapmak da kolay değil. NATO ortağı Türkiye'nin ABD'den füze alamadığı için kolayca Rusya'dan aldığını bir kez tecrübe ettik" ifadelerini kullandı.

Almanya'dan 'Türkiye'ye yaptırım' açıklaması! ABD'ye açık ve net mesaj
Almanya'dan 'Türkiye'ye yaptırım' açıklaması! ABD'ye açık ve net mesaj
GİRİŞ 22.12.2020 10:17 GÜNCELLEME 22.12.2020 10:25
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'dan Türkiye'ye yapılan silah ihracatının tümüyle durdurulması önerisini doğru bulmadıklarını söyledi. Maas, Alman haber ajansı dpa'ya verdiği mülakatta, "Stratejik olarak bunu doğru yol olarak görmüyorum" dedi. "Bir NATO ortağına bunu yapmak da kolay değil" diyen Maas, "Zira NATO ortağı Türkiye'nin ABD'den füze alamadığı için kolayca Rusya'dan aldığını bir kez tecrübe ettik" dedi.

 

ATİNA'NIN TALEBİ

Yunanistan, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşadığı sondaj krizi nedeniyle Alman hükümetine Ekim ayında bir çağrı yaparak Ankara'ya silah ambargosu uygulamasını istemişti. Durdurulması istenen projeler arasında ThyssenKrupp Marine Systems'in önemli katılımıyla devam eden altı denizaltının montajı da bulunuyor. Berlin, denizaltı parçalarının ihracına 2009 yılında onay vermişti. Türkiye'nin Ekim 2019'da Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrasında ise Alman hükümeti, Türkiye'ye silah ihracatlarını kısıtlama yoluna gitmişti. Ancak denizaltı parçalarının ihracatı hala devam ediyor.

 

"DİPLOMASİDE İLERLEME KAYDEDİLEMEDİ"

Maas, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan doğalgaz krizini çözmek için gösterilen diplomatik çabalarda ilerleme kaydedilemediğini de kabul etti. Maas, bu nedenle Avrupa Birliği'nin iki hafta önce Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine katılan kişi ya da kuruluşların yaptırım listesine eklenmesine karar verdiğini hatırlattı. Brüksel'deki AB zirvesinde Türkiye ekonomisine yönelik sektörel bazı yaptırımlar uygulanması önerisi ise kabul görmemişti.

Doğu Akdeniz krizine diplomatik çözüm bulma umudunu kaybetmediğini belirten Maas, "Elbette soruna bir çözüm bulmayı ve bir NATO partnerinin kalıcı bir biçimde silahlanma işbirliğinden hariç tutmak zorunda kalmamayı savunuyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 56
  • sahtekarlar 4 yıl önce Şikayet Et
    nato üyesi almanya kendi agızyla itiraf ediyor, "abd den alamadıgı için rusyadan aldı" diye. daha neyin davasını güdüyor abd.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözlerin anlamı gittikçe bitiyor martta yaptırımla tehdit edilen bir türkiye için bu sözlerin çok büyük anlamı yok
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yalanci ve muhtac ne koparsam, külhanbeyligim ve cebim icin kar bunlar sömürgeci isi mecburiyete getirip pahaliya satmak baska bir sey degil, bunlarin derdi para, insan, insan haklari hikaye
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem doğru değil o zaman siz ne diye Altay’a motor vermiyorsunuz ?
    Cevapla
  • bizim icin 4 yıl önce Şikayet Et
    bizi düşünüyorlar, biz yapalım diye. o da çok uzak degildir inşallah.
    Cevapla
  • Vatann sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Uşağım abd F-35 vermezsen kolayca başkalarından alıveririz HABERİN OLSUN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 86'da hayata tutundu!
AK Parti İstanbul İl Başkanlığında bayrak değişimi