Navalny çağrı yaptı, Rusya'da sokaklar karıştı! Eşi de gözaltına alındı

Rusya'da zehirlendikten sonra Almanya'da tedavi gören ve daha sonra ülkesine dönen muhalif lider Aleksey Navalny, havalimanında tutuklanmıştı. Navalny'nin serbest bırakılması isteyen destekçileri, protestolara başladı. Polisin, eylemcilere sert müdahale ettiği görüntülendi. Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya dahil 1000'den fazla kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 23.01.2021 17:44 GÜNCELLEME 23.01.2021 17:44
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Krasnoyarsk, St Petersburg, Tomsk, Vladivostok ve Omsk kentleri başta olmak üzere çok sayıda şehirde, Navalny'nin serbest bırakılmasını isteyen destekçilerinin protestolara başladı. Polisin bazı yerlerde protestoculara müdahale ettiği görüntülendi.

Sosyal medyada protesto gösterilerine katılanlar "Hırsız Putin, Putin istifa" sloganları attı. Polis ana caddeleri kapatırken, metro seferleri de durduruldu.

NAVALNY'NİN EŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Eylemler dolayısıyla Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya dahil 1000'den fazla kişi gözaltına alındı. Gösterilerin ne zamana kadar süreceği bilinmiyor.

BOYNUZLU EYLEMCİ

ABD''de 6 Ocak'taki Kongre baskınının sembol isimlerinden boynuzlu protestocudan ilham alan bir Rus, sokak eylemlerine benzer bir kıyafetle katıldı.

SOKAK ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Twitter'dan destekçilerine seslenen Navalny, "Korkmayın, sokaklara çıkın. Benim için değil, kendiniz ve geleceğiniz için çıkın" demişti.

Rusya'ya döndüğü gibi hapse atılan Navalny'den Putin'i kızdıracak sokak çağrısı

NAVALNY NASIL ZEHİRLENDİ?

Omsk kentinden 20 Ağustos'ta Moskova'ya dönerken uçakta fenalaşan ve zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif lider Alexsey Navalny, 22 Ağustos'ta tedavisi için Almanya'nın başkenti Berlin'e getirilmişti. Berlin'deki Charite Hastanesi 24 Ağustos'ta Navalny’nin zehirlendiğine dair bulgulara rastlandığını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Rusya İçişleri Bakanlığının Sibirya Federal Bölgesi’ne bağlı Ulaştırma Servisi 27 Ağustos'ta olayla ilgili ön soruşturma başlatmış, ilk incelemede zehirlenmeye dair bir kanıt bulunmadığı ifade edilmişti. 2 Eylül'de ise Navalny'nin kan örneklerinde Novichok ile zehirlendiğine dair "kesin kanıtlar" bulunduğu belirtilmişti. Navalny'nin ailesi ise Rus muhalifin zehirlenmesinden Rusya'nın sorumlu olduğunu savunmuş ancak Kremlin Sarayı iddiaları yalanlamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 59
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde herhangi bir boynuzlu çıkarsa boynuzunu kırmak lazım
    Cevapla
  • Tokatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav beyler ,şu herkese amerikan ajanı demekten vazgeçin ya ,azcık okuyun okuyun,
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bidon'un sahibi şeytancı küreselciler Rusya'da iş başındalar. Aynı tezgah burdada oynanabilir çok dikkat edilmelidir.
    Cevapla
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Karıştıracak devlet bulamayınca bu Avrupalılar akrep gibi kendi kendilrini sokmaya başladılar kim demiş Avrupa karanlık değil....
    Cevapla
  • ali baş 3 yıl önce Şikayet Et
    az kaldı sırayla önce fransa ,belçika isveç danimarka,almanya yunanistan,bunların sonuna az kaldı hep beraber göreceğiz.
    Cevapla
  • Elazigli 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepside hayin ab ve abd ajanlari amac Rusyayi parcalamak baska bir sey degil hayinida bir tepenin basinda bir kulube bekci yaparlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi