ABD'den Mısır'a gözdağı: Rusya'dan Su-35 almayın

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile telefonda görüştü. Blinken, Mısır'ın Rusya'dan alacağı Su-35 uçaklarına ilişkin "Kaygılıyız" dedi.

ABD'den Mısır'a gözdağı: Rusya'dan Su-35 almayın
ABD'den Mısır'a gözdağı: Rusya'dan Su-35 almayın
GİRİŞ 24.02.2021 01:07 GÜNCELLEME 24.02.2021 01:08
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Blinken'ın Şükri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydetti.

"SU-35 ALMA İHTİMALİNDEN KAYGILIYIZ"

Görüşmede başta terörle mücadele olmak üzere iki ülke arasındaki stratejik iş birliğinin ve bölgesel konuların ele alındığını belirtilen açıklamada, "Bakan, ABD ile Mısır ikili ilişkilerinin merkezinde olacağına vurgu yaptığı Mısır'daki insan hakları konusuna ve Mısır'ın Rusya'dan Su-35 alma ihtimaline ilişkin kaygılarını gündeme getirdi." ifadesi kullanıldı.

LİBYA KONUSU DA KONUŞULDU

Açıklamada, iki bakanın aynı zamanda Libya konusunu da ele aldıkları aktarıldı.

YORUMLAR 50
  • erci. 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlara bak ya binlerce km öteden kimin ne silah alacağına karar veriyor. Nasıl bir egemenlik kurmuşsa inanılacak gibi değil. Türkiye de ilk defa gördüğüm kadarıyla kendi ayakları üzerinde durabilen , kendi kararlarını uygulayabilen bir güç haline geldi. Her şey çok iyi ama iç politikada fırsatçı ve hırsızlara lütfen artık bir dur deyip, biraz halkı rahatalatabilecek politikalarda gündeme düşerse allahın (cc) izniyle kimse bizi yıkamaz.
    Cevapla
  • Aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasiyi savunan Amerika bu ülkelere niye müdahale ediyor, ülkeler özgürce alabilir Amerika ne karışıyor dünyanın sahte kabadayısı git kendi ülkeni temizle piz ırkçı.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sizin gibi zibidilerden kaygılı. Çoluk çocuk, Amerikanya devletinin başında. Yıllarrrrdır böyle. Çoluk çocuğa tüm dünya yüz çevirse, dingiller boşta kalacak.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    BU ASLINDA TÜRKİYEYE VERİLEN GÖZDAĞI mısıra bu baskıyı yaparak türkiyeyi s-400 lerden vazgeçirme hayalleri peşinde koşan bir abd var ortada
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan harami ve eşkiyalar kendinizi bir halt sanıp sağa sola caka satana kadar kendi milletine biraz para harca ve şu eşkiyalığı bırak bulaşık adamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...