ABD'den F-35 ve S-400 açıklaması! Türkiye'ye anlamsız Patriot suçlaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Johny Kirby, Rusya'dan S-400 alan Türkiye'yi adeta tehdit etti. Daha önce Washington yönetiminin Patriot satışlarında çıkardığı sorunları görmezden gelerek, "Türkiye imkanı olduğu halde Patriot almadı" diyen Kirby, Ankara'nın F-35 programındaki rolünün hala askıda olduğunu belirterek, "Bir kez daha S-400'ü muhafaza etmeme konusunda uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'den F-35 ve S-400 açıklaması! Türkiye'ye anlamsız Patriot suçlaması
ABD'den F-35 ve S-400 açıklaması! Türkiye'ye anlamsız Patriot suçlaması
GİRİŞ 23.02.2021 22:35 GÜNCELLEME 24.02.2021 13:30
Bu Habere 226 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü (Pentagon) John Kirby, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerini alışı ve F-35 programından çıkarılışıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin F-35 programındaki rolü hala askıda. Türkiye'yi bir kez daha S-400'ü elinde tutmaması konusunda uyarıyoruz" diyen Kirby, Türkiye'nin yıllar boyunca Patriot hava savunma sistemlerini alma imkanına sahip olduğunu öne sürerek, "Fakat bunun yerine Rusya'ya gelir, erişim ve etkinlik sağlayan S-400'ü seçtiler" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE PROGRAMDAN ÇIKARILDI

Hava savunma sistemi almak için girişimlerde bulunan Türkiye, ABD'nin Patriot satışında pürüz çıkarmasının üzerinden Rusya'dan S-400 almıştı. Daha bu durumu bahane eden Washington yönetimi, programın ana yüklenicilerinden olan Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını duyurmuştu.

TRUMP DA TÜRKİYE'Yİ HAKLI BULMUŞTU

ABD'nin eski başkanı Barack Obama döneminde Türkiye ile yaşanan Patriot gerilimi, Donald Trump'ın başkanlığı döneminde de devam etmişti. Avrupa ve ABD'den Türkiye'ye yönelik haksız suçlamaların yapıldığı dönemde ABD eski Başkanı Trump, "Obama 'Hayır' dedi. Sürekli 'Hayır' dediler. Ve savunması için ihtiyacı vardı. Sonra Rusya'ya gittiler, S-400 aldılar. Çünkü Patriot almasına izin vermediler. Benden önceki yönetim bunu satın almasına izin vermedi" ifadesini kullanmıştı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 226
  • malkoçoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Almıyoruz patriotunuz sizin olsun.SU-57 geliyor onuda alacağız sizden almak zorundamıyız.
    Cevapla
  • Şehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamayı yapan büyükelçi bozuntusunu "istenmeyen adam" ilan edip postalayarak cevap verelim
    Cevapla
  • Abdullah2030 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD bir halt edemez devlet değil zaten hepsi ayrı telden çalan mizikacilar gibi komutanları ayrı ayrı konuşuyor penti su ayrı konuşuyor yardımcıları ayrı konuşuyor başkan başka telden akort veriyor danışmanları maşallah düzen tutmayan saz ekibi gibi yahudi locası Ermeni locası herkez bir terane bunlardan bir halt olmaz sadece güçleri Arap liderlerine yeter
    Cevapla
  • goktuglord 3 yıl önce Şikayet Et
    herhalde amerika bizi vuracak S400 önünde engel olarak görüyor yada yunan vuracak s400 engel yapio S500 alacaz amerika sen ne diyorsunn ordan mal mal konuşma istersen sen bizi tehdit edemezssin..
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Rusya'nın yaptığı en iyi savaş uçağını almamız lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'