Slovenya Başbakanı'ndan tepki çeken Kur'an paylaşımı!

Slovenya Başbakanı Janez Jansa'nın Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaret içerikli bir paylaşımı retweet etmesi tepkiye neden oldu.

Slovenya Başbakanı'ndan tepki çeken Kur'an paylaşımı!
Slovenya Başbakanı'ndan tepki çeken Kur'an paylaşımı!
GİRİŞ 24.02.2021 20:12 GÜNCELLEME 24.02.2021 20:12
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

"Komünist Manifesto" kitabının ilk basımının yıl dönümünde Twitter'dan yapılan paylaşımda "Kur'an dışında hiçbir kitap daha fazla ölüme, acıya, zulme, yoksulluğa ve sosyal geriliğe neden olmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

AA'da yer alan habere göre, sağcı popülist bir siyasetçi olarak tanınan Slovenya Başbakanı Janez Jansa, bu paylaşımı retweet ederek takipçilerine sundu.

Slovenya İslam Birliğinden (Diyanet İşleri) yapılan açıklamada, Jansa'nın bu paylaşımına tepki gösterilirken, "Kutsal kitaba karşı böyle bir hareketi ve Komünist Manifesto ile basitleştirilmiş propaganda mukayesesini en sert şekilde kınıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığı yapan bir ülkenin diğer dinlere, kültürlere ve AB'nin temellerini oluşturan değerlere saygı göstermesi gerektiği belirtilen açıklamada, kutsal kitapların farklı tarihi bir bağlamda yazılmış olmalarına rağmen tüm insanlık için önemli mesajlara sahip oldukları kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • Yörük 3 yıl önce Şikayet Et
    Küffardan dost olmaz.Onlar her zaman düşmanlık yapacaklar.Onlar zalimlikleri ile emeği ve insanlığı acımasızca sömürecekler.Dünyayı kirletmeye ,soykırım yapmaya devam edecekler ama hep başkalarına suç atacaklar.
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah katında tek din İslamdır, ya kabul edersiniz ya da ölümün idam-ı ebedisini çar naçar bekleyin. İslam güneşini üfleyerek söndürmeye çalışan ahmaklar.
    Cevapla
  • DÜŞÜNEN BİRİ 3 yıl önce Şikayet Et
    kendisi İncil okumuyor anlaşılan. DANDİK HRİSTİYAN
    Cevapla
  • Musa ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün haçlılar Ruanda da bir milyon insan öldürdüler....
    Cevapla
  • murat caneker 3 yıl önce Şikayet Et
    beyler müslüman nüfusu artıyor. kudurmaları bu yüzden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!