Endonezya'da Merapi Dağı lav püskürttü

Endonezya'daki Merapi Dağı Salı günü akkor halinde lav püskürttü ve toprak kaymalarına neden oldu. Yetkililer bölgeyi gezmeye gidenleri, zirveden 5 km yarıçaplı çember içindeki tehlikeli bölgelere yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Endonezya'da Merapi Dağı lav püskürttü
Endonezya'da Merapi Dağı lav püskürttü
GİRİŞ 24.02.2021 20:19 GÜNCELLEME 24.02.2021 20:19

Endonezya Jeolojik Afet Araştırma ve Geliştirme Merkezi, ülkedeki Merapi Dağı Salı günü yerel saatle sabah 06.00'ya dek güneybatı yönünde 12

kez 1.200 metre mesafeye kadar ulaşan akkor halinde lav püskürttüğünü bildirdi.
Merkezin başkanı Hanik Humaida Salı günü yaptığı açıklamada, Merapi Dağı'nın 10 ila 128 saniye aralığında 31 kez toprak kaymasına da yol açtığını söyledi.

Endonezya'daki Merapi Dağı

Humaida, "Merapi, 50 metreye kadar çıkan yoğun beyaz bir duman salarken hava güneşli ve bulutluydu" diye konuştu.

Merapi Dağı, Pazartesi günü Krasak ve Boyong nehirlerinin kaynağı yönünde güneybatıya doğru 47 kez 1.200 metreye kadar ulaşan akkor halinde lav püskürtmüştü.
Yetkililer bölgeyi gezmeye gidenleri, zirvenin çevresindeki 5 km yarıçap bir çember içindeki tehlikeli bölgelere yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Endonezya'daki Merapi Dağı

Yetkililer ayrıca Merapi Dağı'ndan doğan Kuning, Boyong, Bedog, Krasak, Bebeng ve Putih nehirlerinde madencilik faaliyetlerini yasakladı.

Orta Cava ve Yogyakarta eyaletlerinde bulunan Merapi Dağı, Endonezya'nın en aktif volkanı. 2010 yılında faaliyete geçen volkan, 200'den fazla kişinin ölümüne, binlerce kişinin evlerini terk ederek kaçmak zorunda kalmalarına yol açmıştı.

KAYNAK: XINHUA HABER AJANSI
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti