Bir mutasyon haberi daha! Daha bulaşıcı ve tehlikeli

Kaliforniya'da Covid-19'un daha tehlikeli yeni bir türünün bulunduğu iddia edildi.

Bir mutasyon haberi daha! Daha bulaşıcı ve tehlikeli
Bir mutasyon haberi daha! Daha bulaşıcı ve tehlikeli
GİRİŞ 24.02.2021 23:16 GÜNCELLEME 24.02.2021 23:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yeni tip corona virüsün (Covid-19) daha bulaşıcı ve tehlikeli bir türünün tespit edildiği öne sürüldü.

Kaliforniya San Francisco Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmada, Covid-19’un daha fazla bulaşıcı ve şiddetli hasta edici yeni bir varyantının bulunduğu belirtildi.

Söz konusu araştırma ekibinin, 1 Eylül 2020-29 Ocak 2021'ta eyaletin 44 bölgesinden 2 bin 172 test örneği üzerinde yaptıkları inceleme sonucu Covid-19’un yeni türüne rastladıkları kaydedilen araştırmada, "B.1.427/B.1.429" veya "20C/L452R" adı verilen yeni türün İngiltere ve Güney Amerika’da ilk kez ortaya çıkan Covid-19 varyantlarından farklı bir mutasyon modeli sergilediğine dikkat çekildi.

Araştırmanın yazarlarından Kaliforniya San Francisco Üniversitesi Laboratuvar Tıbbi Profesörü Dr. Charles Chiu, Fox Haber’e yaptığı açıklamada, bulgulardan dolayı endişeli olduğunu belirterek "Ancak şu an panik yapmıyorum. Bunu daha fazla araştırmalıyız" ifadelerini kullandı.

San Francisco halk sağlığı yetkilileri tarafından ön incelemesi devam eden araştırma sonucunun ileriki günlerde yayımlanacağı bildirildi.

Covid-19 bilgilerini derleyen John Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Kaliforniya, 3 milyon 543 binden fazla vaka, 50 bine yaklaşan can kaybı ile ülkede salgından en fazla etkilenen eyalet konumunda bulunuyor.

YORUMLAR 7
  • cihan 3 yıl önce Şikayet Et
    bende koronayim ama hafif atlatiyorum. sadece 2 gun basim agridi baska sorunum yok. her insanin bunyesine gore acisi tartilir bence. zayif duygusal insanlar aciya mahkum.
    Cevapla
  • Ziya selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Varyant falan yok bence, olay aşıya yönlendirme. aşı olanlarsa boşalmasını diye korkutuluyor. Önceden önlemek daha ekonomik ve mantıklı. Virüs aynı virüs halkı uyanık tutmak için bunca çaba vazgeçmeyin tedbirlere devam en az 2 yıl aşı olacağız sonra biter Inşallah.
    Cevapla
  • Babavatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cavit 19 boş verinde normal daha evvel her sene yakalandigimiz grip nerde nerye kayboldu kis bitti grip olanı görmedim la yoksa griple oynayıp onu üst modelemi taşıdılar
    Cevapla
  • cCc 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen oyle yaptilar. Update lediler.
    Cevapla
  • Sencer 3 yıl önce Şikayet Et
    1.Dünya Biyolojik Savaşı başladı. Virüsler...
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle böyle korkuyu daimi kılmak hedefe giden yollardaki engelleri aşmayı kolaylaştırmak. Allah sonunu hayretsin. Uydurma teorisi dedikleri şeylerin hepsi yavaş yavaş oluyor.
    Cevapla
  • alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Galiba geçirmedin ama ben şu an geçiriyorum.Peki uydurmaysa benim çektiğim acı ne ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı