ABD'de ordu devreye giriyor: 25 milyon maske dağıtılacak

ABD'de Joe Biden yönetimi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı toplum sağlığı merkezleri ile aşevlerine 25 milyon maske göndereceğini açıkladı. Beyaz Saray'a göre, söz konusu adımla 12 ila 15 milyon arasında Amerikalı bu yolla maske temin etmiş olacak.

ABD'de ordu devreye giriyor: 25 milyon maske dağıtılacak
ABD'de ordu devreye giriyor: 25 milyon maske dağıtılacak
GİRİŞ 24.02.2021 23:33 GÜNCELLEME 24.02.2021 23:34

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu maskelerin dağıtımına mart ayı başından itibaren başlanacağı bildirildi.

MASKE DAĞITIMINDA ORDU DA ROL ALACAK

Açıklamaya göre, ülke genelindeki 1300 civarındaki toplum sağlığı merkezi ile 60 bin civarındaki aşevine 25 milyon yıkanabilir maske gönderilecek. Maskelerin söz konusu bölgelere ulaştırılmasında ordu da rol alacak.

Biden yönetiminin "ülkede salgından en fazla etkilenen düşük gelir grubundaki kesimlere yönelik" bu tür koruyucu tedbirleri önemsediği kaydedilen açıklamada, maskenin virüsün yayılmasını önlemedeki etkisine vurgu yapıldı.

ABD medyasında yer alan bazı haberlerde ise önceki Başkan Donald Trump döneminde "halkın tamamına maske gönderilmesi" fikrinin ortaya çıktığı ancak hiçbir zaman hayata geçirilemediği kaydedildi.

Dünyada halen Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen ülke konumunda olan ABD'de, Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre 502 binden fazla kişi hayatını kaybederken, virüs tespit edilen kişi sayısı ise 28 milyonu geçmiş durumda.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...