Taliban'dan ABD'ye mayısa kadar süre

Taliban'dan yapılan açıklamada, mayısa kadar tüm yabancı güçlerin Afganistan'ı terk etmesinin istendiği belirtildi.

Taliban'dan ABD'ye mayısa kadar süre
Taliban'dan ABD'ye mayısa kadar süre
GİRİŞ 28.02.2021 20:36 GÜNCELLEME 28.02.2021 20:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Afganistan Taliban'ı, ABD ile geçen sene 29 Şubat'ta Katar'ın başkenti Doha'da imzaladıkları barış anlaşması gereği, mayıs ayına kadar ülkedeki tüm yabancı güçlerin çekilmesini istediklerini açıkladı.

ABD-Taliban barış anlaşmasının yıl dönümü nedeniyle Taliban'dan yapılan açıklamada, Taliban'ın anlaşma şartlarına tamamen uyduğu, artık ABD'nin de uymasının beklendiği belirtildi.

Söz konusu anlaşmanın "tarihi" nitelikte olduğu ifade edilen açıklamada, bu anlaşmada belirtildiği gibi geri kalan Taliban mahkumlarının serbest bırakılması ve Taliban liderlerinin isimlerinin Birleşmiş Milletler kara listesinden çıkartılması istendi.

Açıklamada, mayısa kadar tüm yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesinin istendiği vurgulandı ve Doha anlaşmasının yerine getirilmesinin Afganlar arası müzakerelerin yolunu açacağı kaydedildi.

Taliban'ın anlaşmaya uyarak ülke genelinde şiddet olaylarını azalttığı aktarılan açıklamada, özellikle büyük kentlerdeki eylemlerin durdurulduğu vurgulandı.

Öte yandan, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yardımcısı Dava Han Minepal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Doha anlaşmasının, barışı bekleyerek zaman kaybetmekten başka bir şey olmadığını belirtti.

Minepal, bu anlaşmanın Afganlara kişisel ve mali olarak ağır kayıplar verdirdiğini kaydetti.

ABD ile Taliban arasında "Afganistan'a barış getirme" anlaşması, 29 Şubat 2020'de Doha'da imzalanmıştı.

YORUMLAR 2
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    "Derede iki balığı kavga ederken görürsen anla ki oradan bir Amerikalı geçmiştir."Kızılderili ata sözü. Kovun ABD'yi ülkenize huzur gelsin.
    Cevapla
  • Afyon kalesi 3 yıl önce Şikayet Et
    he he bizde inandık, saman altından su yörütme misali!.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama