Pentapostagma: Güç artık bizde! Türkiye'yi İsrail'in silahlarıyla vuracağız

Yunanistan'ın Fransa'dan 18 adet Rafale savaş uçaklarını alması ve F-16'ları "Viper" seviyesine modernize etmeye başlamasıyla güç dengesinin kendilerine döndüğünü öne süren Yunan basını, İsrail'den yeni silah sistemleri alacaklarını ve Türkiye'yi bunlarla vuracaklarını söyleyecek kadar ileri gitti.

GİRİŞ 09.03.2021 17:28 GÜNCELLEME 10.03.2021 08:40
Bu Habere 453 Yorum Yapılmış

Her gün bir Türkiye haberi ile güne başlayan, sürekli provokatif başlık ve içeriklerle okuyucularının karşısına çıkan Yunan gazetesi Pentapostagma, bu sefer çok ileri giderek "Yardım geliyor: Türkiye'yi İsrail silahlarıyla vuracağız" manşetini attı.

"GÜÇ DENGESİ BİZE GEÇTİ"

Atina'nın Fransa'dan Rafale savaş uçaklarını alması ve F-16'ları "Viper" seviyesine modernize etmeye başlamasıyla, Doğu Akdeniz ve Ege'de güç dengesini kendi lehlerine çevirdiklerini iddia eden Yunan gazetesi Pentapostagma, İsrail ile olan iyi ilişkilerinden yararlanarak, ordunun daha modern silahlarla takviye edilmesi gerektiğini yazdı.

İlk 'Viper' Yunan F-16'sı, ABD'de Türkiye'ye karşı havalandı

İSRAİL SİLAHLARINI ALMA GİRİŞİMİ

İsrail tarafından geliştirilen ve ilk kez 2019'da Suriye'de kullanılan süpersonik Rampage füzelerinin alınmasını gerektiğini kaydeden gazete, yine İsrail yapımı Spice güdüm kitlerinin de envantere katılmasının önemine değinerek, bu konuda görüşmeler yürütüldüğünü iddia etti.

İsrail F-16'sından atılan ve Suriye'de denenen ilk Rampage testine ait görüntü

EGE'NİN DOĞUSUNA RADAR SİSTEMİ

Başka bir Yunan sitesi Realnews'in bir haberine atıfta bulunan Pentapostagma, Atina'nın, balistik füzelere karşı koruma sağlayan ve her biri 12-15 milyon dolar değerinde 5 radar sistemi almayı düşündüğünü kaydederek, bu radarların Ege'nin doğusundaki adalara tam koruma sağlayacağını aktardı.

Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi

İSRAİL'DEN "DEMİR KUBBE" ALMAK İÇİN BASTIRIYORLAR

Başbakan Miçotakis'in "Demir Kubbe" hava savunma sistemini almak için Tel Aviv yönetimiyle görüşmeleri bizzat yürüttüğünü belirten gazete, bu sistemin Yunan hava sahasını korumanın anahtarı olacağını yazdı.

Belhara fırkateyni

DONANMAYA TAKVİYE PARİS'TEN: BU FÜZELERLE ANKARA'YI VURABİLİRİZ

Yunan donanmasının da takviyeye ihtiyacı olduğunu aktaran Pentapostagma isimli gazete, bu açığın Fransa'dan alınacak sistemlerle kapatılacağını öne sürdü.

Paris yönetiminin Yunanistan'a Belhara fırkateynlerinin yanı sıra SCALP seyir füzelerinin satışına da yeşil ışık yaktığını iddia eden gazete, haberini şu cümlelerle sonlandırdı:

"Türkler, Fransa'nın bu füzeleri Yunanistan'a satmasından korkuyor. Bu füzelerin menzili 1000 km. Belhara fırkateynlerinden fırlatılacak bu füzeler Ankara'daki hedefleri rahatlıkla vurabilir."

SCALP seyir füzesi

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE KARŞITI SİLAHLANMA PROGRAMI

2020 Eylül'ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa'dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027'ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD'ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor.

KAYNAK: HABER7 / ÇEVİRİ
YORUMLAR 453
  • Kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında ingiliz silahlarına güvenip anadoluyu işgale kalkışmışlardı da nasıl kaçacaklarını bilememişlerdi
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hoşt köpek aç tavuk rüyasında darı görürmüş yunanistan önce aç karnını doyursun.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en iyi silahı sizde olsa bile kullanmaya yürek ister ; başınıza ne işler açar tahmin bile edemezsiniz.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Atına kendini boşa yoruyor sadece havadan bahsediyor bu işin karası denizi yokmubi girersek nereye kaçarsınız acaba?
    Cevapla
  • Erol 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir tokatlik isleri var, hala geveliyorlar. Hep bos laflar, hep bos. Güzel güzel gecinelim, birbirimizi sevelim yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri