Ahmet Davutoğlu Türkiye'yi Yunanistan'a şikayet etti! 'Çin Modeli' iddiası

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yunan Kathimerini gazetesine verdiği demeçte Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki meşru varlığına değinen Davutoğlu, hükümetin kişisel bir dış politika izlediğini, bu sebepten ötürü de bölgede yalnız kaldığını söyleyerek, Ankara'nın AB'den uzaklaştığını öne sürdü.

Ahmet Davutoğlu Türkiye'yi Yunanistan'a şikayet etti! 'Çin Modeli' iddiası
Ahmet Davutoğlu Türkiye'yi Yunanistan'a şikayet etti! 'Çin Modeli' iddiası
GİRİŞ 09.03.2021 10:54 GÜNCELLEME 10.03.2021 10:19
Bu Habere 409 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yunan Kathimerini gazetesine konuştu.

Hükümetin dış politikada izlediği yol haritasını yabancı basına verdiği röportajda eleştiren Davutoğlu, birtakım iddialarda bulundu.

'Yardım geliyor: Türkiye'yi İsrail silahlarıyla vuracağız'

"TÜRKİYE YALNIZLAŞTI, AB'DEN UZAKLAŞTI"

Ahmet Davutoğlu, Ankara'nın politikaları nedeniyle Türkiye'nin bölgede izole olduğunu iddia ederek, "Türkiye tutarlı bir politikayı sürdürmeyi başaramadı ve bu eleştirmem gereken bir şey. Ayrılmamın ardından halefime devrettiğim Avrupa Birliği'ne yönelik dış politikamız devam etseydi, son Yunanistan-Türkiye krizini yaşamazdık" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dış politikadaki tutumuna yönelik şikayetini sürdüren Gelecek Partisi Genel Başkanı, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden uzaklaşması, 2017 seçimleri ve halk oylamasından sonra arttı" dedi.

ÇİN MODELİ İDDİASI

İç politikaya değinen Davutoğlu, Cumhur İttifakı'nın "Türk Anayasası'nı Çin modeline benzer bir şekilde şekillendirmeyi hedeflediği" şeklindeki düşüncesini ortaya attı.

Ahmet Davutoğlu, "Benim dönemimde de Çin ile iyi ilişkiler sürdürmüş olabiliriz. Ancak Çin modelini takip etmekten hiç bahsetmedik. Avrupa modelini demokratik amaç olarak savunduk. Türkiye, bugünkü yaklaşımıyla sürekli olarak Avrupa tarzı demokrasi ve hükümet modelinden uzaklaşıyor" diye konuştu.

DAVUTOĞLU KENDİ İCRAATLARINI UNUTTU

Türkiye'nin son dönemde attığı adımları hedef alan Davutoğlu, kendi döneminde yürüttüğü dış politikayı unutmuşa benziyor. Bu sıralar dış politika dersi vermeye kalkan Davutoğlu, hatırlanacağı üzere; yürüttüğü politikalar nedeniyle görevinden alınmıştı. Gelecek Parti'sinin lideri, o dönemki kararları yüzünden günümüzde hala tartışılıyor ve ciddi şekilde her kesim tarafından eleştiriliyor.

YORUMLAR 409
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben tayip erdoğana kızıyordum ahmet davutoglunu başbakanlıktan at.ti diye ama haklıymış bu adam yunan aeviciymis
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Size hıc bir sey olmaz dort garibana yaparsınız ne duruyor sunuz Yunanistan'a gıdın
    Cevapla
  • Mitay 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah tan sizin gibi Allahtan korkan gerçek müslümanlar doğrulardan taviz vermiyor kimi allahsızlar var yandaş Olcan diye yalan yanlış millete keydiriyor
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Reisin bir bildigi varmis...!
    Cevapla
  • Vatan candır 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun sen bide oy alacaksın güzel vatanımızın insanlarından
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi