İngiltere'nin nükleer savaş başlığı kararına Rusya'dan tepki

İngiltere Başbakanı Boris Johnson nükleer savaş başlığı stokunu 180'den 260'a çıkarılacağını açıkladı. Elinde 6 bin 372 nükleer savaş başlığı bulunduran Rusya, karara sert tepki göstererek bunu 'yasadışı' olarak nitelendirdi.

İngiltere'nin nükleer savaş başlığı kararına Rusya'dan tepki
İngiltere'nin nükleer savaş başlığı kararına Rusya'dan tepki
GİRİŞ 21.03.2021 21:08 GÜNCELLEME 21.03.2021 21:29
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Andrei Kelin İngiliz basınına verdiği demeçte, İngiltere’nin nükleer savaş başlığı stokunun üst sınırını 180'den 260'a çıkarması yönündeki planını “yasadışı” olarak nitelendirdi.

İNGİLTERE 180 OLAN NÜKLEER SAVAŞ BAŞLIĞI SINIRINI 260'A ÇIKARACAK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 16 Mart’ta yaptığı açıklamada, İngiltere'nin küresel ortamda güvenliğini sağlamak için ülkenin nükleer savaş başlığı stokunu yüzde 40 oranında artıracağını duyurmuş, 2010 yılında bu yılın ortasına kadar 180 olan nükleer savaş başlığı sınırını 260'a çıkarılacağını açıklamıştı.

Ülkelere göre nükleer savaş başlığı stokları

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Andrei Kelin, İngiliz basınına verdiği demeçte, İngiltere’nin nükleer savaş başlığı stokunun üst sınırını 180'den 260'a çıkarması yönündeki planını “yasadışı” olarak nitelendirdi. Kelin, İngiltere’yi uluslararası anlaşma taahhütlerini bozmakla suçladı.

Rusya, İngiltere’nin kararının uluslararası silah kontrolüne ciddi bir darbe olarak nitelendirirken, İngiltere ise kararının 1970’te yürürlüğe giren Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesine İlişkin Antlaşması’nı ihlal etmediğini savundu.

RUSYA: GÜVENLİĞİMİZE YÖNELİK EN ŞİDDETLİ TEHDİT

İngiltere’nin nükleer savaş başlığı stokunu arttırmasına neden olan raporda, Rusya ise Avrupa-Atlantik bölgesinde “güvenliğimize yönelik en şiddetli tehdit” olarak sınıflandırılmıştı.

KAYNAK: İHA, HABER7
YORUMLAR 37
  • Meliha 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu erkeklerin savaşçılık oyunlarının bedelini kadınlar ve çocuklar ödüyor. Devlet başkanlarının tedaviye ihtiyacı var
    Cevapla
  • Engin.t 3 yıl önce Şikayet Et
    3gunluk dünyada ülkeler neyle uğraşıyor esas daha etkili bir bomba patladı dünyada covid 19 yıkıcı bir etki yaptı tüm dünyada buralara para harcayinda insanlığa bir katkınız olsun
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelecek Elektirik diye bir sey islemeyecek, ozaman bizim Müslümanlarin zamani olacak.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim su kafirlerin elindeki nukleer bombalar bozulsada çalışmasalar ondan sonra nelerine güvenecekler görelim rabbim büyüktür.
    Cevapla
  • Kaburgacı Zihni 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben nasıl bozulacağını biliyorum. Hidrojen gazı doldurulan iş makinası iç lastiklerinin ortasına demir bulaşık teli topağı konumlandıracaksın (kullanılmamış ve simitin ortasına), yağmurlu havada salacaksın bunların onlarcasını...çok yüksek irtifada en az 3-5 tanesine ters yönlü patlayan yıldırım eşliğinde gama patlaması (gamma burst) isabet edecek...hidrojen atomları nükleer füzyonla birleşerek muazzam bir patlamaya yol açacak ve ortaya çıkan enerji ve ışıma ile bütün uydular düşecek ve gezegendeki tüm nükleer yakıtlar kömüre dönüşecek....ortadaki demir tel yumağı da etkiyi kat kat arttırmak için...teorik altyapısını hazırladım...malzemeyi de ayarladım...yapsam mı diye kararsızım..
    Cevapla
  • kartalizm-01 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Dünya Kıtalarının agırlık merkezidir, işte bu sebeble de oldukça cazip ve iştah kabartıcıdır. Düşmanların iştahlarının boğazında kalması için en az 5.000 tane olması gerekir, o kadar yapılamıyorsa da 1-2 bin tane kesin olmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz!
İstanbul’da belediyecilik farkı: 13 durak 16 ayda yapıldı, 1 durak 6 ayda yapılamadı