Ülkede 63 yıldır yürürlükteydi, İsrail yasasını kaldırdılar

Sudan Egemenlik Konseyi ve Bakanlar Kurulu, İsrail ile normalleşme adımları kapsamında, 1958’den beri yürürlükteki İsrail’i boykot yasasını iptal etti.

Ülkede 63 yıldır yürürlükteydi, İsrail yasasını kaldırdılar
Ülkede 63 yıldır yürürlükteydi, İsrail yasasını kaldırdılar
GİRİŞ 20.04.2021 02:24 GÜNCELLEME 20.04.2021 03:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sudan Adalet Bakanı Nasreddin Abdulbari, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Kısa bir süre önce, Egemenlik Konseyi ve Bakanlar Kurulu'nun ortak toplantısında İsrail'i boykot yasasını iptal eden bir tasarıyı onayladık." ifadesini kullandı.

İsrail'i Boykot Yasası, Sudanlıların İsrail'deki herhangi bir İsrail vatandaşı, kuruluş ile ya da yabancı şirketlerle anlaşma yapmasını yasaklıyordu.

İHLAL EDENLERE 10 YILA KADAR HAPİS VE PARA CEZASI VERİLEBİLİYORDU

Kanun ile İsrail menşeli malların Sudan'a girişi ve bu ülkeden transit geçişine de izin verilmiyordu. Söz konusu kanunun maddelerini ihlal edenlere 10 yıla kadar hapis ve para cezası verilebiliyordu.

Sudan'da enflasyon yüzde 341’in üzerine çıktı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ekim 2020'de yaptığı açıklamada, Sudan'ın İsrail ile barış yapmak ve ilişkilerini normalleştirmek konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Bunun hemen öncesinde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • ÖFKELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler bu İsrail'in nasıl bir sinsi ve içten pazarlıklı bir devlet olduğunu göremiyor anlamıyorum. Her işleri fırıldaklık.
    Cevapla
  • yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    bu Sudan ın sonunu getirecek farkında değil ler.
    Cevapla
  • Gidişat 2 2 yıl önce Şikayet Et
    Örnek olarak Sudan neden böyle bir karar aldı? ABD Sudan'ı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarması ve yaptırımları sonlandırması karşılığında İsrail ile yeniden ilişki kurmasını şart koştu. Tam bir şantaj. Sudan bu şantaja boyun eğdi. Fas krallığı ülke içindeki muhalifleri susturmak, Batı Sahrayı topraklarına katma karşılığında İsrail ile normalleşmeyi kabul etti. Körfez ülkesinin çadır devletlerinin kralları için yorum yapmaya bile değmez. Mısır diktatörü sisi en başından ABD'ye muhtaç.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız Allah CC muhtaç olduklarını bir bilebilselerdi
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    İslamı satan bir islam ülkesi daha
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Sudan bizim yarım edip destekledığımiz Sudan degilmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim