Mutasyonlu virüslere karşı antikor ilacı: İnsanlı deneyler başladı

Eli Lilly ve AbCellera tarafından Kovid-19 karşı geliştirilen bir antikor ilacının çok sayıda mutasyonlu virüsü etkisiz hale getirdiği açıklandı.

Mutasyonlu virüslere karşı antikor ilacı: İnsanlı deneyler başladı
Mutasyonlu virüslere karşı antikor ilacı: İnsanlı deneyler başladı
GİRİŞ 05.05.2021 22:35 GÜNCELLEME 05.05.2021 22:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınına yönelik aşılama çalışmaları devam ederken, mutasyon çeşitlerindeki artış ve yüksek bulaşıcılık tedavinin önündeki en önemli engellerden biri. Özellikle mutasyonlu virüslere yönelik yapılan çalışmalar sürerken, Kanadalı ve ABD'li bir ilaç şirketinin girişiminin, mutasyonların çoğuna etki edebilen bir antikor ilacının geliştirildiği açıklandı.

İNSANLI DENEYLERE BAŞLANIYOR

AbCellera ve ABD’li Eli Lilly Covid-19’a karşı birlikte geliştirdikleri ikinci bir antikor ilacının klinik denemelerine başladıklarını açıkladı. İlaç şirketleri, LY-CoV1404 adı verilen monoklonal antikor tedavisini  hafif ile  orta derecede Covid-19 hastalarında değerlendireceğini duyurdu.

TÜM MUTASYONLARA KARŞI ETKİLİ

Bununla birlikte, AbCellera  LY-CoV1404’ün kilinik öncesi denemelerinde corona virüsün  bilinen tüm mutasyonlarına karşı güçlü etki gösterdiği belirtildi.

AbCellera, antikor ilacının İngiltere, Brezilya, California, Güney Afrika ve New York mutasyonları da dahil olmak üzere corona virüsün şu anda bilinen tüm varyantlarını nötralize ettiğini ve ilacın corona virüsün başak proteininin mutasyona uğrayan bölgesine bağlandığını duyurdu. 

MUTASYON TEHDİDİNİ ORTADAN KALDIRABİLİR

Başak protein Koronavirüsün insanların ACE2 enzimlerine tutunarak vücuda girmesine ve hastalığa yol açıyor. Araştırmacılar virüsün bu bölgesinde mutasyonlarla gelen değişikliklerin endişe verici olduğunu düşünüyor, çünkü aşılar da virüsün başak proteinin hedef alıyor. Ancak, AbCallere geliştirilen antikor ilacının başak proteinin birçok kısmına bağlanabildiğini bu nedenle ilacın etkisini olası yeni mutasyonlar nedeniyle yitirmeyeceğini söyledi. Klinik testlerin son aşamasında bu durum kanıtlanırsa  LY-CoV1404’ün corona virüs tedavisinde oyun değiştirici olabileceği ifade edilerek, varyantların yarattığı tehdidi ortadan kaldırabileceği ifade edildi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 18
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir insanlık resmen kobay oldu coronada batsın ilacıda aşısıda
    Cevapla
  • sarıların sulo 3 yıl önce Şikayet Et
    Koca insanlığı kobay faresi olarak kullanıyorlar ve kimseden sea çıkmıyor..
    Cevapla
  • Kanzey 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsınlar.mecburen yapacaklar.acil.
    Cevapla
  • emin 3 yıl önce Şikayet Et
    insan hayatıyla kumar oynanmaz... insandan kobay olmaz... hani dünyanın ilerlemiş bilimi teknolojisi
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kevgir-19
    Cevapla
  • aralıklı kapanma 3 yıl önce Şikayet Et
    ilacı hastalar mı kullanacak. hastalanmadan önce kullanabilecek miyiz. önce aşı sonra ilaç mı kullanılacak. aşının ve ilacın etki süresi genişletilebilir mi. bir insanın bağışıklık sistemi kaç aşıya dayanabilir. veya kaç ilaca dayanabilir. bağışıklık seviyemizi ölçecek basit bir yöntem geliştirilebilir mi. virüs ilaç ve aşı olmadan dünyadan temizlenebilir mi. nasıl? virüs ilaç ve aşı haricinde hangi yöntemlerle vücuttan temizlenebilir. veya vücuda girmesi önlenebilir? virüsü yok edecek bir den çok yöntem bulabilecek miyiz. olası önlemler nasıl geliştirilebilir. 3-4 aralıklarla yapılacak tam kapanmaların virüsü yok edebileceğini düşünüyorum. yalnız tedbirlerin geliştirilmesi şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan yabancı hakem açıklaması! Canlı yayında duyurdu
Teknik direktörün silahlı saldırıya uğradığı anlar kameralarda!