BioNTech aşısının delta varyantına karşı etkinlik oranı açıklandı

BioNTech ile beraber koronavirüs aşısını geliştiren Pfizer, ürettikleri aşının delta varyantına karşı yüzde 90 etkinlik gösterdiğini duyurdu.

BioNTech aşısının delta varyantına karşı etkinlik oranı açıklandı
BioNTech aşısının delta varyantına karşı etkinlik oranı açıklandı
GİRİŞ 24.06.2021 16:53 GÜNCELLEME 24.06.2021 21:40
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech ile beraber koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer, aşılarının Delta varyantı üzerindeki etkinliği ile ilgili açıklamada bulundu.

Pfizer'in İsrail'deki tıbbi direktörü Alon Rappaport, BioNTEch/Pfizer koronavirüs aşısının Delta varyantına karşı oldukça etkili olduğunu söyledi.

Yerel yayın organı Army Radio'ya verdiği demeçte Rappaport, "Bugün sahip olduğumuz veriler, laboratuvarda yaptığımız araştırmalardan gelen verileri içeriyor" derken, "Veriler aşımızın Delta varyantını önlemede yaklaşık yüzde 90 etkili olduğuna işaret ediyor" diye konuştu.

Bakan Koca, Türkiye'de kaç kişinin Delta varyantına yakalandığını açıkladıBakan Koca, Türkiye'de kaç kişinin Delta varyantına yakalandığını açıkladı

200 VAKA İNCELENDİ

Hint varyantı olarak adlandırılan Delta varyantının, İngiliz varyantının yerini aldığını belirten Rappaport "Yapılan denemelerin İsrail’de tespit edilen 200 delta varyantı vakasını içerdiğini" aktardı.

İsrail Sağlık Bakanlığı halk sağlığı başkanı Sharon Alroy-Preis, ülkede aşının Delta varyantına karşı etkinliğine ilişkin bilgi sağlamak için hala yeterli veriye sahip olunmadığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde, delta varyantının daha yaygın olarak görüldüğü İngiltere’de Halk Sağlığı (PHE) tarafından yapılan analizde, hem Pfizer/BioNTech hem de AstraZeneca aşılarının Delta varyantından hastaneye yatmaya karşı yüzde 90'dan fazla koruma sağladığı tespit edilmişti.

Uğur Şahin'den 'Delta varyantı' açıklamasıUğur Şahin'den 'Delta varyantı' açıklaması

ŞAHİN DE ETKİLİ DEMİŞTİ

Alman BioNTech firmasının CEO’su ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, ABD’li Pfizer ile birlikte geliştirilen koronavirüs aşısının, delta varyantına karşı etkili olduğunu açıklamıştı.

mRNA yöntemiyle geliştirilen aşının yeni varyantlara karşı etkisinin sürekli takip edildiğini belirten Şahin, "Şu anda aşımızın dolaşımdaki varyantlara ayarlanması gerektiğine dair bir gösterge yok" demişti.

BASKIN TÜR HALİNE GELDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), küresel olarak baskın Kovid-19 türünün, ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantı olduğunu açıklamıştı.

DSÖ'den bilim insanları, Delta mutasyonunun daha bulaşıcı olduğunu ve bu yüzden baskın varyant haline geldiğini söylemişti.

YORUMLAR 47
  • Çeng çıng çung 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin’den ses Seda çıkmıyor neden acep.
    Cevapla
  • gurbetci 66 3 yıl önce Şikayet Et
    biontek hayatta guvenmiyorum aslinda genel olarak hic birine guvenmiyorum once ureticiler aşı olsun sonra halka onersinler 2 seneye cikar kokusu
    Cevapla
  • BELA 61 3 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bi ilaçmış herşeye etkili mübarek önüne geleni deviriyormuş.biz sinovac olduk o galiba gariban aşısı
    Cevapla
  • Omega Delta 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabii canım. Aş acısına , baş ağrısına, diş ağrısına vs vs herşeye iyi gelir. Omega varyantına da iyi geleceği kesin.
    Cevapla
  • Yusuf i. 3 yıl önce Şikayet Et
    İlkokulda aşicilar gelince tuvalete kaçanlar buraya yorum yazıyor. Aşı yaptırmayan yaptirmasin ancak yaptırmak isteyenin de kafasını bulandirmasin. Bir de en ufak şeyde doktora koşup hastaneleri meşgul edenler doktorun verdiği bir poşet ilaci kullanmakta hiç bir behis gormeyenler. Antibiyotikleri şeker niyetine kullananlar, her bulduğu merhemi orasına burasına sürenler. Komşusunun ilaclarini komşuna iyi geldi diye kullananlar vs vs. Her gün cips kola yiyen içenler inanın tüm bunlar aşıdan kat kat kötü. Kat kat zararlı.
    Cevapla
  • Sena 3 yıl önce Şikayet Et
    En az o ilaçlar kadar zararlı vatandaş sın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suriye'den Rusya'ya darbe: Tartus Limanı Anlaşması feshedildi
Uzman isimden korkutan yorum: Birçok binamızda bu eksik