Özgürlük Kulesi dayanıklılık testini geçti

ABD'de, yıkılan İkiz Kuleler'in enkaz alanına inşa edilecek yeni kulenin cephesinin, deprem, kasırga ve patlamalara karşı dayanıklılık testini geçtiği açıklandı.

Özgürlük Kulesi dayanıklılık testini geçti
Özgürlük Kulesi dayanıklılık testini geçti
GİRİŞ 09.04.2008 22:58 GÜNCELLEME 09.04.2008 22:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçen aylarda, güvenlik ölçümü amacıyla ABD'nin, Kaliforniya ve New Mexico eyaletlerinde inşa edilen, normal boyuttaki 2 model cephenin, türlü dayanıklılık testlerine tabi tutulduğu ve testlerden olumlu sonuç alındığı belirtildi.

Yetkililer, deprem, kasırga ve patlama simulasyonları biçiminde yapılan testler sonucunda, düzeltilmesi gereken hiçbir durumla karşılaşmadıklarını ve kulenin cephelerinin tamamının inşasına başlanabileceğini kaydettiler.

"Özgürlük Kulesi" adı verilecek olan yeni kulenin dış yüzeyi tamamıyla cam kaplı olacak. Kule, üzerindeki direk de hesaba katıldığında, 541 metreyle New York kentinin en yüksek binası olacak.

Özgürlük Kulesi'nin 1776 feet (541 metre) olan yüksekliği, ABD'nin İngiltere'den bağımsızlığını ilan ettiği 4 Temmuz 1776'yı temsil ediyor.

YORUMLAR 1
  • Dobra kul 16 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat!. 1776 ayni zamanda illuminati denen Dünyayi yöneten efendilerin kurulus tarihidir.Kuleye verilen yüksekligin anlaminin altinda yatan gercekte budur.ABD yi yöneten George buch degil bu örgüttür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yarım saatte 2 genç kadını öldürdü! Başını kesip surdan attı, çarpıcı iddia...
Erdoğan'dan sert tepki: Sen kimsin de ferman gönderiyorsun!