Son dakika: Boeing'ten 'SİHA' kararı! Böyle duyurdu

Son dakika haberi... Merkezi ABD'nin Chicago kentinde bulunan Boeing, 50 yılı aşkın bir sürede tasarlanan "Loyal Wingman" adlı pilotsuz savaş uçağının (SİHA) yapım tesisini kurmak için Avustralya'nın Toowoomba kentini seçtiğini açıkladı.

GİRİŞ 25.09.2021 07:41 GÜNCELLEME 25.09.2021 08:55
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Mart ayında ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Loyal Wingman üretim aşamasına adım adım yaklaşıyor. Mürettebatlı uçaklarla birlikte çalışmak üzere tasarlanmış "Loyal Wingman pilotsuz savaş uçağı"nın ilk uçuş testi geçen mart ayında Avustralya'da yapılmıştı.

Yeni uçağın geliştirilmesinin planlandığı gibi ilerlediğini söyleyen Boeing Avustralya CEO'su Scott Carpendale, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri ile ortaklaşa bu uçaklardan altı tanesini ülkede geliştirildiğini ifade etti.

Son dakika: Boeing'ten 'SİHA' kararı!

KUZEY AMERİKA DIŞINDAKİ İLK TESİS

Avustralya'nın Queensland Eyaleti Başbakanı Annastacia Palaszczuk, bu gelişmenin "harika bir haber" olduğunu ve Boeing'in Kuzey Amerika dışında ilk kez böyle bir tesis kurduğunu söyledi.

Avustralya hükümeti, Boeing'in diğer küresel müşteriler için de özelleştirilebilir olduğunu açıkladığı ürünün geliştirilmesi için 31 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Son dakika: Boeing'ten 'SİHA' kararı!

AVUSTRALYA, 1942'DE BERİ İLK DEFA SAVAŞ UÇAĞI GELİŞTİRİYOR

Avustralya, Loyal Wingman ile birçok cephede iddialı bir konuma gelmeyi hedefliyor. Bu noktada, Loyal Wingman'in, ilk uçuşunu 1942'de gerçekleştiren CAC Boomerang'ın ardından, Avustralya tarafından geliştirilen ilk savaş uçağı olduğunun altını çizmek gerekiyor. Avustralya'da, hükümet de bu projeyi önemsiyor ve projeye, her yıl 10 milyon Avustralya doları olmak üzere, toplam 40 milyon Avustralya dolarlık bir fon ayırmış durumda.

Projenin, RAAF'ın gereksinimleri doğrultusunda yürütülmesi, kuşkusuz, Avustralya için önemli bir kazanım. Loyal Wingman, aynı zamanda bir konsept geliştirme aracı da olacak. Yapılacak uçuşlarda, böyle bir İHA'nın hangi özelliklere sahip olması gerektiği ile ilgili görüşler, sahada test edilecek. Geliştirme sırasında ortaya konan öngörülerin, sahada ne ölçüde geçerli olduğu anlaşılacak. Belki de sonuçta, ihtiyacın, Loyal Wingman'in mevcut tasarımından, bazı konularda farklılaşan bir İHA olduğu anlaşılacak. RAAF'ın, tüm bu süreçlerde ihtiyaç makamı olarak yer alması, gereksinimlerini tam olarak sağlayan çözümü elde etmesinin önünü açacak.

Proje kapsamında, Avustralya savunma ve havacılık sanayisi de birçok kazanım elde ediyor. Boeing'in bu ülkedeki yerel yapılanması olan Boeing Australia; ülkenin 38 farklı noktasında, toplam 3.500 çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Loyal Wingman projesi kapsamında, Boeing Australia'nın yanı sıra 35'ten fazla Avustralya firmasında çalışan, 100'ü aşkın personel katkı veriyor. İHA'nın bileşenlerinin yaklaşık %70'i, Avustralya kaynaklı.

YORUMLAR 31
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin’i kuşatmak için çabalıyor ABD ama bu sefer işi çok zor. Karşılarında Irak, Vietnam, Suriye gibi zayıf bir devlet yok. Çinlileri en iyi biz biliriz. Hafife alınacak bir devlet değil. Hele geldiği şu noktada hiç değil. ABD, Avustralya ve İngiltere. Üç devlet bir millet küresel sermayenin yeni üssü Çin’i durdurabilecek mi bakalım.
    Cevapla
  • Selami karaçoban 3 yıl önce Şikayet Et
    Israil ve amerika teŕör devletiamerikayı yöneten israil
    Cevapla
  • uluhakan 3 yıl önce Şikayet Et
    yalanına tüküreyim amerika kağıttan kaplansın sen terörist amerika katilsin sen
    Cevapla
  • Haso 3 yıl önce Şikayet Et
    Teknologiyi yapan kim akil dunyanin en iyi silahi budur
    Cevapla
  • Aşk ilaçtır..!! 3 yıl önce Şikayet Et
    Boeing in işi uçaktır. Yıllardır bu işi yapar. Fakat bayraktardan iyi olurmu tartışılır !
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden tartışılır onlardaki teknoloji imkqn bizde varmi yılardır uçak üretiliyor tecrübe bilgi desen hepsi var ve adamlar insansız savaş uçağı ve testleri başarıyla tamamlanmıştır suan bizde insansız savaş uçağı için çalışıyoruz
    Cevapla
  • BAYRAKTARA İLETİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların gövde yapılarına bakarsanız sanki tekerlerini açmadan denizden havalanacak ve denize iniş yapabilecek şekilde de dizayn edilmiş gibi bir fikir veriyorlar. Bence SELÇUK BAYRAKTAR'ın bu fikri değerlendirmesinde fayda var. İlk Uçak Gemimiz TCG Anadolu’nun arka kapağı deniz seviyesinde açılabilir ve buradan çıkan yüzebilen SİHA’lar denizi pist olarak kullanabilir. Veya denizden havalanabilecek SİHAları taşıyacak TCG Anadolu yerine, çıkarma gemilerine benzer SİHA taşıyıcılar da yapılabilir.
    Cevapla
  • sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    bravo çok mantıklı bir fikir bence deyerlendirilmeli
    Cevapla
  • Tolga Gürşen 3 yıl önce Şikayet Et
    Ona gerek yok dikey iniş ve kalkış yapan DİHA lar test aşamasında TCG Anadolu'da kullanılacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin Kübra Par'ı arayıp cevap verdi: Tartışmayı ben açmadım
Zirveyi Galler'e kaptırdık! Milliler Karadağ'da çamura saplandı