Libya'da dengeleri değiştirecek tercih: Sisi Hafter'i Türkiye için bırakıyor
Afrika basınının önde gelen medya kuruluşlarından Africa Intelligence, Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin Türkiye ile çatışmak istemediğini, bu nedenle Libya'da darbeci Hafter'e verdiği desteği çekmeyi planladığını öne sürdü.
Libya'da seçim yaklaşıyor. Darbeci Halife Hafter kurulacak seçilmiş hükümet için adaylığını açıklarken, Hafter'in en büyük destekçilerinden biri olan Mısır'da önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin de diplomatik görüşmeler yürüttüğü Mısır'ın, darbeci Hafter'e verdiği desteği çekmeyi planladıkları ifade edildi.
"TÜRKİYE İLE ARANIN BOZULMAMASI İÇİN"
Bölgenin en önemli medya kuruluşlarından biri olan Africa İntelligence'da yer alan iddiaya göre, Mısır Türkiye'yi karşısına almamak ve mevcut ilişkilerin bozulmaması adına Hafter'e verdiği destekten vazgeçecek denildi.
Haberde Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Türkiye ile herhangi bir çatışma yaşamak istemediği için Libya'da Hafter güçlerine verdiği desteği bile azaltabileceği iddia edildi.
Çarpıcı iddiada "Hafter'in uzun zamandır kayıtsız şartsız destekçisi olan Sisi şimdi artık ortak bir çözüm sağlamaya hazır durumda. Sisi Türkiye ile doğrudan bir çatışmaya girmekten kaçınıyor ve enerjisini başta Etiyopya'nın Nil Nehri üzerindeki baraj projesi olmak üzere diğer krizlere ayırmak istiyor" ifadeleri kullanıldı.
HAFTER ASKERİ GÖREVLERİNİ ASKIYA ALMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde seçim için hazırlıklara başlayan Darbeci Hafter, seçimlere üç ay kala askeri görevlerini askıya aldığını açıklamıştı.
Libya'da sıcak saatler! Hafter askeri görevlerini askıya aldığını açıkladı
HEDASİ KRİZİ
Mısır, Etiyopya'nın Nil Nehri üzerinde inşa ettiği ve bölgede krize neden olan Hedasi (Rönesans) Barajı'na karşı çıkıyor ancak Mısır, Etiyopya ve Sudan arasındaki Hedasi Barajı'yla ilgili müzakerelerden 10 yıldır sonuç alınamıyor. Hali hazırda yüzde 80'i tamamlanan baraj bittiğinde Afrika'nın en büyüğü olacak ve bu sayede Etiyopya'yı da enerji ihraç edebilen bir güç haline getirecek. Mısır ve Sudan ise Nil suyundaki paylarının sağlanabilmesi için üçlü anlaşma imzalanması gerektiğini savunuyor.
-
Mustafa 3 yıl önce Şikayet EtBazen inlerine girmek için onlar gibi davranmak gerek oradaki hiç bir kimseye ulaşılamıyor insanlık vakıfları ismi altında vb görüşüle bilir ALMANYA ÇEVRE KORUMA VAKFI KAZ DAĞLARINI KORUMAYA ALIYOR niçin altın madenini Türkiye çıkarmasın diye kendi ülkesinde yeraltı kaynağı için nekadar hektar orman kesilmiş bizim milletin haberi yokBeğen
-
Halil 3 yıl önce Şikayet Etsiha korkusu bu... başka açıklaması yok.... yok....Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ali Er 3 yıl önce Şikayet EtAkıllıca imana dönüş olurBeğen Toplam 2 beğeni
-
Mahmut 3 yıl önce Şikayet EtRabia ne olacak? Mısırla nasıl dost olacağız biz? Mursinin intikamı ne olacak?Beğen Toplam 4 beğeni
-
İnançlı 3 yıl önce Şikayet EtSenin derdinin Rabia olmadığı ve inanmadığın aşikar İntikam alanların en hayırlısı Allahtır.Beğen Toplam 15 beğeni
-
Yunus 3 yıl önce Şikayet EtMursi soytarisi çok iyi halt deyildiBeğen Toplam 2 beğeni
-
Cihan 3 yıl önce Şikayet EtDizide turrkiyenin gücünü görmeye başlıyor yavaş. YavasBeğen Toplam 11 beğeni