İsveç Kilisesi: İsrail'in ırkçı ve ayrımcı politikası tartışılmalı

İsveç Kilise Meclisi, İsrail'in ırkçı ve ayrımcı olarak Filistin halkına yaptığı soykırım tartışmalarını uluslararası arenada gündeme getirilmesi önergesini onayladı.

İsveç Kilisesi: İsrail'in ırkçı ve ayrımcı politikası tartışılmalı
İsveç Kilisesi: İsrail'in ırkçı ve ayrımcı politikası tartışılmalı
GİRİŞ 23.11.2021 23:23 GÜNCELLEME 23.11.2021 23:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Siyasi parti üyelerinden oluşan İsveç Kilise Meclisi'ne önerge Merkez Partisi ve Sosyal Demokrat Parti üyelerinden geldi.

Oylama sonrası İsveç Kilisesi'nin İsrail'in uluslararası hukuk temelinde Apartheid'den suçlu olup olmadığı sorusunu gündeme getirecek.

İsveç'te din ve devlet işleri iç içe geçmiş şekilde yürürken, önergeyi  Sosyal Demokrat Parti üyesi İsveç Kilisesi Başpiskoposu Antje Jackelen'de destekledi.

- Apartheid ne demek?

Apartheid sistemik bir ırkçılığa dayalı olarak “öteki” ırka mensup fertlerin ayrıştırılması, bu ayrıştırmanın kurumsallaşması ve gündelik hayatın olağan akışını sürdürmek için gereken hemen her aktivitede etkisini hissettirmesidir. Her ne kadar kavram Güney Afrika’daki beyazların siyahlara dayattığı rejim için kullanılmış olsa da bugünün dünyasında bu rejimin ideal örneğini İsrail oluşturmakta. İsrail’deki apartheid rejimi Arap vatandaşları ikinci sınıf bir zümre olarak kodluyor, işgal altındaki Filistinlilerin hareket özgürlüğünü ve dahi yaşama hakkını sistemli bir şekilde ihlal ediyor ve İsrail’in işgal sırasında yerlerinden ettiği milyonlarca Filistinliye evlerine dönüş izni vermiyor.

YORUMLAR 4
  • vurucu 2 yıl önce Şikayet Et
    vay be İTrail katilini kınayan bir rahip çıktı bravo
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce, sizin için kutsal kitap olan ve inanmak zorunda olduğunuz Eski Ahit'i tartışmaya açsaydınız. Orada nice ırkçı lafızlar ve peygamberlere nice iftiralar vardı. Bunları bir tartışsaydınız, "bunlar kabul edilemez!" deseydiniz de sizi adam olacak çocuk yerine koysaydık keşke. Ama biz biliyoruz ki; "İnn'Allahe lâ-yehdi'l-kavme'z-ZÂLİMÎN"
    Cevapla
  • Hayyül Kayyum Allah 2 yıl önce Şikayet Et
    itrail in canı cehenneme İnşaAllah tez zamanda
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Dünyanın Baş Belası Yahudiler dir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin ünlü Kilisesi'nden İsrail kararı! Tüm ülke şaştı kaldı
EURO 2024'te maçların ardından en iyi 11 belirlendi! İşte Türkiye'den iki isim...