Almanya Başbakanı Scholz'dan Rus doğalgaz ve petrolü savunması

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yaptırımlara rağmen Rusya’dan doğal gaz ve petrol alımıyla alakalı eleştirilere cevap vererek, “Rusya'dan gelen doğal gaz ve petrol ürünlerini bilinçli olarak yaptırımlardan muaf tuttuk” dedi.

Almanya Başbakanı Scholz'dan Rus doğalgaz ve petrolü savunması
Almanya Başbakanı Scholz'dan Rus doğalgaz ve petrolü savunması
GİRİŞ 07.03.2022 20:23 GÜNCELLEME 07.03.2022 22:38
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yaptığı yazılı açıklama ile yaptırımlara rağmen Rusya’dan doğal gaz ve petrol alımıyla alakalı eleştirilere cevap verdi. Almanya'nın Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline geniş kapsamlı ve hedefli yaptırımlarla tepki vermeye yönelik tüm uluslararası çabaları memnuniyetle karşıladığını ifade eden Scholz, Rus finans kuruluşlarına, Rusya Merkez Bankası'na ve 500'den fazla kişiye yönelik yaptırımların kararlılık göstergesi olduğunu kaydetti. "Tüm adımlarımız, Rusya'yı sert bir şekilde cezalandıracak ve uzun vadede sürdürülebilir olacak şekilde tasarlandı” ifadelerini kullanan Scholz, Avrupa'nın Rusya'dan gelen enerji tedarikini kasıtlı olarak yaptırımlardan muaf tuttuğunun altını çizdi. Scholz, “Avrupa'nın ısınma, mobilite, güç kaynağı ve sanayi için enerji arzı şu anda başka hiçbir şekilde güvence altına alınamaz. Bu nedenle genel çıkar hizmetleri ve vatandaşlarımızın günlük yaşamı için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Rus petrol ve gazına yönelik muhtemel bir ithalat yasağı konusundaki tartışmalar ışığında Rusya'dan gelen enerji arzının hala ne kadar önemli olduğunu belirten Scholz, şu anda Avrupa'nın başka alternatifinin olmadığını açıkladı.

RUS ENERJİSİNE ALTERNATİFLER

Federal hükümetin Rus enerjisine alternatifler geliştirmek için aylardır Avrupa Birliği ve diğer ortaklarıyla birlikte çalıştığına değinen Scholz, "Ama bu bir gecede olmayacak" ifadelerini kullandı. Scholz, bu nedenle Rusya ile enerji tedariki alanındaki ticari şirketlerin faaliyetlerini sürdürmenin bilinçli bir karar olduğunu belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 41
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ticaretini daha serbest hale getirmeliyiz , Ambargolar , Dünya ticaretini çıkmaza sokan yanlış uygulamalardır . Venezuela'ya petrol ambargosu uygulayıp halkı sersefil ettiler . İran'a ambargo uygulamanın mantığı ne , dünya'ya zarar , kendilerine zarar . Kaynaklar çıkarılsın ve ekonomiye kazandırılsın , ticari yaptırımlar olmasın .
    Cevapla
  • nurten 2 yıl önce Şikayet Et
    yaptırımları da kaldırın, abd sizi korkutarak bir arada tutmak istiyor. kendinize gelin. siz ülke değil misiniz. kendi kararlarınızı kendiniz alın. dünya barışına bağımsız olursanız katkı sunabilirsiniz.
    Cevapla
  • Memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    Elestiri icin ekonomiyi batirmakmi gerek bunu kemal beye sunun al iste .elestiri ne karnini doyurur ne de evini isyerini isitir. Almanya gaz ve petrolu Rusyada almayi direk biraksa mahf olur.
    Cevapla
  • Ayhan Kacar 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi ki dedi... Hadi istemiyorum de bakim...
    Cevapla
  • Kırık Levent 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ya mahkümsünüz ABD nasıl petrolü halen alıyorsa Avrupa da almak meçbur ABD burada Avrupayı zora sokmak istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel, görevden alınan Mustafa Sarıgül'ün terörist cenazesine gitmesini savundu
Tutuklaması gerekirken davet etti! AB ülkesinden skandal Netanyahu daveti