İsviçre, Ukrayna'dan gelen mültecilere özel statü verecek
İsviçre hükümeti, Rusya'nın saldırıları nedeniyle ülkesini terk ederek ülkeye sığınan Ukraynalılara özel statü verileceğini duyurdu.

Swissinfo.ch sitesinde yer alan haberde, şimdiye kadar Ukrayna'dan 11 binin üzerinde savaş mağdurunun İsviçre'ye sığınma başvurusu yaptığı bilgisi verilerek, federal hükümetin kısa vadede 60 bin civarında mülteciyi daha alabileceği belirtildi.
Bu yılın sonuna kadar Ukrayna'dan sığınma taleplerinin 300 bine ulaşabileceği ve federal hükümetin, kanton idarelerine daha fazla sığınma başvurusuna hazırlık yapma talimatı verdiği kaydedildi.
11 Mart'taki bakanlar kurulu toplantısında, Ukrayna'da savaştan kaçarak ülkeye sığınanlara "S statüsü" adlı özel oturum izni verilmesi kararının onaylandığı bildirildi.
Yabancı uyruklulara da statü verilecek
Özel statünün, savaş nedeniyle ülkelerini terk eden Ukrayna vatandaşlarının yanı sıra Ukrayna'da oturum izni olup savaştan kaçan yabancı uyruklulara da sağlanacağı ifade edildi.
Statüyü alan kişilere kalacak yer, tıbbi yardım, eğitim yardımı, çalışma imkanı ve aylık 1500 İsviçre frangı nakit yardımı yapılacağı kaydedildi.
İlk kez Ukraynalılara uygulanacak
İsviçre'de S statüsü, 1991-2001'de Balkanlar'da yaşanan Yugoslav savaşları sırasında ülkeye sığınmak isteyen sivillerin kabulünü kolaylaştırmak için 1999'da devreye sokuldu.
Yasalaşmasından kısa süre sonra savaş sonlandığı için S statüsü şimdiye kadar İsviçre'de pratiğe geçmedi.
Bu sebeple özel statü ilk kez Ukrayna'dan ülkeye sığınanlar için uygulanacak.
-
DERSAADET 2 yıl önce Şikayet Etsuriyeli köle, ukraynalı dindaş ,ırkdaş. zihniyet haçlı hala. güya medeni olmuşlar. kime yutturuyorsun .Beğen Toplam 1 beğeni
-
Metin k. 2 yıl önce Şikayet EtAvrupa nın ırkçığı bariz şekilde ortaya çıktı. Suriye li Libya lı siyah tenli, kara gözlü çoğu Müslüman olan mültecileri almamak için ölüme terkeden batı ülkelerine gelen HRİSTİYAN beyaz tenli, mavi gözlülere sınırları hemen açtılar. Demekki Avrupa ya abd ye göre beyaz ırk siyah ırktan üstündür. Fakat bu iş Allah katındaki üstünlük ise takvada dır.Beğen
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet EtMüslüman ülkelerden gelenlere neden böyle statü vermiyorsun iki yüzlü avrupaBeğen Toplam 1 beğeni