Rus güçleri çekildi ancak tehlike sürüyor: Çenobil'de korkutan radyasyon artışı

Rusya’nın Ukrayna’nın Çernobil bölgesine gerçekleştirdiği saldırıların ardından Rus askerlerinin bölgeden çekildiği açıklandı. Ancak 31 noktadaki yangınlar, bölgedeki radyasyon seviyesindeki artış ile paralel tehlike oluşturuyor.

GİRİŞ 28.03.2022 10:41 GÜNCELLEME 28.03.2022 10:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Ukrayna’nın Rus bombardımanlarının hedefi olan Çernobil’de yangın çıktı.

Çevre Koruma ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Rusların bombalamaları sonucunda ve ırkçıların ormanları ateşe vermeleri yüzünden çıkan yangınlarda radyasyon seviyesinde artış gözlemleniyor. Güncel uydu görüntülerinde yangınların 31 farklı noktada çıktığı tespit edildi" ifadeleri kullanılarak, çıkan yangınların devam ettiği belirtildi.

Çernobil'deki radyasyon düzeyinde artış gözlendiği ifade edildi.

ÇERNOBİL'DEN AYRILDIKLARI AÇIKLANDI

Ukrayna'dan yapılan açıklamada, Rus askerlerinin, kontrollerindeki Çernobil bölgesinden ayrıldığı bildirildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi sürerken Rus askerlerinin, Ukrayna’nın Çernobil bölgesinde bulunan Slavutıç kasabasını ele geçirmesinin ardından Belediye Başkanı Yurgi Fomiçev’den yeni bir açıklama geldi. Fomiçev, Rus ordusunun bölgeden ayrıldığını belirterek, “Rus askerleri, Çernobil’de yapmayı düşündükleri işi tamamladılar. Kasabayı araştırdılar ve bugün de bölgeyi terk ettiler. Şu anda kasabada hiç Rus askeri yok.” ifadelerini kullandı.

Rus askerleri Çernobil'i ele geçirdiği anlarda tesise çıkarma gerçekleştirmişti.

Çernobil'de bulunan Slavutıç kasabası dün günün erken saatlerinde Rus askerlerinin kontrolüne geçmiş, Slavutıç Belediye Başkanı Yuryi Fomiçev, “3 gün önce Rus birlikleri tarafından kenti savaşmadan teslim etme konusunda ültimatom aldık. Ancak buna rağmen şehri kararlılıkla savunduk. Ama Slavutıç, bugünden itibaren işgal altında." ifadelerini kullanmıştı.

RUS ORDUSUNUN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan, Rusya’nın kontrolüne geçen Çernobil Nükleer Santrali’nin yer aldığı bölgede 1986 yılında dünyanın en kötü nükleer kazası yaşanmıştı. Santral faaliyette olmamasına rağmen sürekli olarak kontrol edilmesi gerekiyor.

Eski nükleer bölge büyük bir endişe kaynağı olmaya devam ederken, Ukrayna parlamentosu uydu görüntülerinden alınan görüntülerden yola çıkarak geçtiğimiz günlerde santral çevresinde orman yangınlarının çıktığını ifade etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Şemseddin Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Çernobil nükleer santralini korumak için acilen BM askerî cenobile gönderilmeliBM olağanüstü toplantıya çağrılmali..Yoksa bize ve bölgeyi etkisi felaket olur
    Cevapla
  • selami 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya savaş suçu işliyor. Çevreyi de bozuyorlar. Dünyanın başına bela oldular.
    Cevapla
  • Kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok kaba bir yorum. Dışardan görünen ve senin algılaman istenen bu zaten.
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    sanki rusya kendisis zarar gørmeyecek o risk havada kalmaz rusya ve dunyayi gezecek ucu rusyaya dokunacak nukler seyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
A Milli Takım'ın Uluslar Ligi'nde play-off rakibi belli oldu
Kastamonu Evlendiriciler Cemiyeti’ni kurayım mı?