Rusya kıtalararası balistik füzenin ilk fırlatma denemesini yaptı

Rusya Savunma Bakanlığı, Sarmat kıtalararası balistik füzenin ilk fırlatma denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Pentagon yaptığı açıklamada denemenin ABD ve müttefiklerine tehdit oluşturmadığını açıkladı.

GİRİŞ 20.04.2022 19:37 GÜNCELLEME 20.04.2022 20:52
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Sarmat füzesinin Arhangelsk bölgesinden fırlatılarak, Kamçatka'da bulunan hedefi vurduğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, fırlatma denemesine ilişkin yaptığı açıklamada, Sarmat'ın Rusya'nın güvenliğini temin edeceğini belirterek, "Bu silah, saldırgan söylemlerin hararetiyle bizi tehdit etmeye çalışanları bir kez daha düşündürtecek."

ABD: TEHDİT OLUŞTURMUYOR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın Yeni START anlaşması kapsamında kıtalararası balistik füze denemesi yapacağını ABD'ye bildirdiğini, bunun ABD ve müttefiklerine tehdit oluşturmadığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, bir grup gazeteciye Rusya'nın kıtalararası balistik füze denemesine ilişkin açıklamada bulundu.

Kirby, "Rusya, Yeni START antlaşması yükümlülükleri kapsamında, Kıtalararası Balistik Füze Denemesi yapmayı planladığını, ABD'ye gerektiği gibi bildirdi. Bu tür denemeler rutindir. Ve bu, bir sürpriz değildi. Denemeyi, ABD veya müttefikleri için bir tehdit olarak görmedik." ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Sarmat kıtalararası balistik füzesinin ilk fırlatma denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

SARMAT FÜZESİ

Rusya, 1988'den beri envanterinde bulundurduğu, Batılı devletlerin "Şeytan" olarak nitelendirdiği kıtalararası balistik füze Voyevoda'nın yerine koymak üzere Sarmat'ı geliştirdi.

2010'dan beri üzerinde çalışılan, Voyevoda'dan daha fazla nükleer başlık taşıyabilen, daha yüksek menzile sahip füzenin, Kuzey ve Güney Kutuplarını geçerek hedefe ulaşabilme kabiliyeti bulunuyor.

Sarmat'ın, yaklaşık 200 tonluk ağırlığı ve kısa süreli aktif uçuş özellikleriyle mevcut füze savunma sistemleri tarafından engellenmesinin imkansız olduğu ileri sürülüyor. Askeri uzmanlar, Sarmat'ın 11 bin ila 18 bin kilometrelik bir menzile sahip olduğunu belirtiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 94
  • İso 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu denemeyi abd de bir yasalarda görsek
    Cevapla
  • Aladag 2 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne nükleer bomba ne balistik füze ye gerek yok adamlar dolar ve € ile dövüyorlar tokat manyağı oluyoruz siz neden bahsediyorsunuz ukraynaya gittim savaştan 3 gün önce döndüm o zaman 1 dolar 28 grevni oluyordu bu gün 30 grevni olmuş abd ab ülkeleri kolladimi kolluyor bizde savaş yok 3 lira attı:)))
    Cevapla
  • FİKİR TEVFİK 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaş sadece cephede olmaz savaş heryerde olur.Savunma silahın olmazsa senin değerin de yok Adamlar sinek gibi öldürüyorlar sen ölünce doları ne yapacaksın.Önce vatan vesselam
    Cevapla
  • barış 2 yıl önce Şikayet Et
    boşver dolar kaç grevni olursa olsun .ithalatmı var . silahdan başka ne alacaklar . savaş ortamında insanlar karnını doyurmaya bakıyor . dolar lüks için lazım oluyor .
    Cevapla
  • cakal ali 2 yıl önce Şikayet Et
    nerde ise yasak olan ne var ise deniyorlar biz daha lanet okuyoruz nukler icin biz de niye yok demek gerek cok guclu bomba olacak pkk oldugu yere cok guclu bomba atacaksin ne var ise yok olacak savas kanunlari kurallari nerde kaldi kimse uymiyor demek savas da kural kanun yok gucun var ise vur
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon bunu gördüyse bakın Türkiye'ye gelecek çabuk bu barışı hizlandir diyecek, bakında görün ama geçti bolluğun pazarı, Putin bundan sonra tüm zararını Avrupa'dan istiyecek bakalım kim haklı olacak...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Garibim Almanya ne yapsın sahibi iki kelime konuş diyo konuşuyo, sus diyo susuyo, otur diyo oturuyo..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kartalkaya'daki yangın faciasında ürküten detaylar: Hayatını kaybedenlerin çoğu...
Bolu Belediye Başkan Yardımcısı tutuklanmıştı! Sorumlular hakkında dikkat çeken açıklama