Almanya’da PKK skandalı! istihbarat ortaya çıkardı

Almanya'nın iç istihbarat birimi BfV tarafından yayınlanan raporda, terör örgütü PKK 2021 yılında bağış kampanyası adı altında Almanya’da tahmini olarak 16 milyon 700 bin euro topladı.

Almanya’da PKK skandalı! istihbarat ortaya çıkardı
Almanya’da PKK skandalı! istihbarat ortaya çıkardı
GİRİŞ 07.06.2022 23:10 GÜNCELLEME 08.06.2022 16:05
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Almanya'nın iç istihbarat birimi Federal Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV), yayınladığı 2021 yılı raporunda, terör örgütü PKK’ya geniş yer verdi. Başkent Berlin’de düzenlenen basın toplantısında açıklanan raporda, PKK’nın terör örgütü listesinden çıkarılmadığı ve çalışmalarını yürütmeye devam ettiğine vurgu yapıldı.



2021'DE 16 MİLYON 700 BİN EURO HARAÇ TOPLADI

PKK’nın Almanya’da “Kürt halkının tek temsilcisi olma iddiası” ile propaganda faaliyetleri yürüttüğü vurgulanan raporda, 2021 yılında bağış kampanyası adı altında tahmini olarak 16 milyon 700 bin euro toplayarak bir yıl öncesine kıyasla daha fazla haraç topladığı ifade edildi. BfV Başkanı Thomas Haldenwang yaptığı açıklamada, terör örgütünün Avrupa genelinde topladığı haraç miktarının 30 milyon euroyu aştığının tahmin edildiğini belirterek, PKK’nın topladığı paraları Türkiye’de terörün finansmanında kullandığını aktardı.

PKK’nın Almanya’daki Türk hedeflerine yönelik eylemlerin yapılması tehdidinin de sürdüğü belirtilen raporda, 2013’den günümüze kadar Almanya’dan 295 kişinin PKK saflarına katılmak üzere Ortadoğu ülkelerine gittikleri ve 30’unun bu bölgelerde öldükleri, 150 kişinin de Almanya’ya geri döndüğü aktarıldı.

14 BİN 500 PKK ÜYESİ VAR

Almanya'da PKK’nın 4 saha, 9 eyalet ve 31 bölgeye ayrıldığı ve bunların başında bir elebaşının bulunduğu aktarılan raporda, Almanya’da 14 bin 500 üyesi bulunduğu belirtilerek, Almanya'daki aşırılık yanlısı yabancı örgütler arasında en fazla üyeye sahip olduğu belirtildi.

Raporda, şiddettin PKK ideolojisinde stratejik bir seçenek olmaya devam ettiği ifadelerine yer verilirken, PKK’nın Almanya’da ana faaliyetleri örgüte lojistik ve mali destek sağlanması, yeni üye kazanma ve propaganda amaçlı miting ve etkinlik düzenlemek olarak özetlendi.

PKK ULUSLARARASI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Alman İçişleri Bakanı Nancy Feaser ise yaptığı açıklamada, “PKK, uluslararası bir terör örgütüdür” ifadesini kullanarak, terör örgütü ile mücadelenin devam edeceğini aktardı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Çözüm 2 yıl önce Şikayet Et
    konuyu bmye taşıyın , görelim desteği çekeceklermi ? Çekmediler mi , hemen elçilerini SÜRESİZ , desteği çekene kadar deport edin , DERNEKLERİNİ, VAKIFLARINI , okullarını kapatın.Yurtdışından gelen tüm paraların o ülkedeki vergisi verilmiş mi verilmemiş mi bakılsın ve en önemlisi bunları DERS KİTAPLARINDA ANLATIN.Catsa gibi yaptırım yasası çıkarın biran evvel ve UYGULAYIN.
    Cevapla
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    ONLARINDA BAŞINA BELA OLUNCA GÖRECEKLER İNŞALAH BAK zaten silahı alan okulda markette önüne gelini vuruyor çünkü bunu başlatan TERÖRİSTLERİ BESLEYEN ŞIMARTAN ÖLDÜRMEK çok normal gibi gösteren ABD AVRUPA. Sebep şimdi SİZİDE tam kalbinizden vurucak TERÖR bize olmaz diye bir şey yok her an her şey olabilir
    Cevapla
  • Akgul 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da PKK destek verenler Türkiye de kiralar gibi tatilini yapıyor hiç bir sorun yok devlet bütün mal varlıklarına el koymalı isimi istiyorlar isim ler verilir
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya nın ve Avrupa nın başına bela olacak bu pkk ve fetö az kaldı.....
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk almanya da uyuşturucu satışından çok para kazanıyor bu paralarla alman siyasetçileri vs vs leri satın alıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih'te 2 kadını öldüren katilin videosu ortaya çıktı
Beşiktaş-Hapoel maçı Belgrad'a alındı!