Foreign Policy: Erdoğan'la şimdi barışmalıyız

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, "Batı Neden Erdoğan'la Şimdi Barışmalı?" başlıklı yazısında bir yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı bir yandan da Türkiye ve Erdoğan'ın önemine vurgu yaptı.

Foreign Policy: Erdoğan'la şimdi barışmalıyız
Foreign Policy: Erdoğan'la şimdi barışmalıyız
GİRİŞ 22.06.2022 17:38 GÜNCELLEME 22.06.2022 17:39
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

ABD merkezli Foreign Policy dergisi "Batı Neden Erdoğan'la Şimdi Barışmalı?" başlıklı bir yazı yayımladı. Yazıda Erdoğan, "Batı'nın acilen daha iyi ilişkilere ihtiyaç duyduğu kişi" olarak tanımlandı.

"Rusya'nın Ukrayna'ya karşı acımasız, topyekün savaşı, Türkiye'nin jeostratejik satranç tahtasındaki profilini büyük ölçüde yükseltti" ifadelerine yer verildi.

"BATI, ERDOĞAN'IN ENDİŞELERİNE KULAK ASMAMANIN BEDELİNİ ÖDÜYOR"

Ukrayna-Rusya savaşında Türkiye'nin büyük role sahip olduğunun vurgulandığı haberde, "Türk silah teslimatları genişletilirse, Ukrayna'nın zafer şansı önemli ölçüde artacaktır. Türk Boğazları üzerinden Karadeniz'e erişimi kontrol eden Erdoğan, şubat ayı sonlarında geçişi savaş gemilerine kritik bir şekilde kapattı" denildi.

Batı'nın Erdoğan'ın endişelerine kulak asmamanın bedelini ödediğinin altı çizilen haberde şu dikkat çekici ifadeler yer aldı:

"Batı'nın da Rusya'ya karşı ekonomik savaşta, Türkiye'nin yanında olmasına ihtiyacı var. Tek başına Ankara'nın desteği, Rus mallarının Karadeniz'e giriş çıkışını kısıtlayabilir. Ankara'nın yardımı, Rus parasının akışının kesilmesinde çok önemli.

Türkiye, Rus ödemelerini serbestçe kabul eden ve Batılı bankacılık yaptırımlarının etkisini azaltan birkaç büyük ülkeden biri.

Ancak en önemlisi Türkiye, Avrupa enerji kaynaklarının yeniden düzenlenmesinde kilit bir oyuncu olacak, özellikle de bir dizi önemli boru hattı üzerinden enerji erişimini kontrol ettiği için."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 91
  • Salih Karagöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya 5 den büyüktür diyen REYİS i dünya anladı da, bizim içerideki ermeni tohumları anlamadı.ama onlar da görevini yapıyorlar.cunku amaçları İslamiyeti çökertmek.Rabbim bize Recep Tayyip Erdoğan nasip etti çok şükür ama dünyaya bi kaç tane daha Recep Tayyip Erdoğan lazım ki adalet gelsin.
    Cevapla
  • levent topcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun namussuzlar, yagmurlu havada size su yok.
    Cevapla
  • Cemal tüfenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülke yönetmek parti yönetmeye benzemez bay kemal önce milli olsun sonra bakarız
    Cevapla
  • Haldun 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı , bizim geçmişte de bugünde ve gelecekte de dostumuz ve müttefikimiz değil artık bunu görüp kabul etmeniz gerekir.Sn.Cumhurbaskanimiz da bunu sanırım bizden daha iyi biliyor ve onlara Nlayacağı dilden de konuşuyor.
    Cevapla
  • Senol 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya lideri Erdoğan Allah chp ye nasip etmesin inşallah
    Cevapla
  • Kürşad 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • ertyuıo 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnnnnnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
RTÜK'ten son dakika Narin Güran açıklaması! Yayın yasağı getirildi
Metrobüs felaketinde İBB 'hayati' uyarıyı kulak ardı etmiş