Twitter'dan anlaşmayı fesheden Elon Musk'a dava!

Sosyal medya şirketi Twitter, yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshettiği için Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ı dava etti.

GİRİŞ 13.07.2022 01:18 GÜNCELLEME 13.07.2022 09:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Twitter tarafından Delaware Chancery Mahkemesine yapılan şikayette, Musk'ın, imzaladığı anlaşma "artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği" için Twitter ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddettiği aktarıldı.

Şikayet dilekçesinde, Musk'ın anlaşmayı feshetmeye yönelik iddialarının "bahane" olduğu ve "hiçbir dayanağı" olmadığı kaydedildi.

Dilekçede, "Birleşme anlaşmasının imzalanmasından bu yana Musk, Twitter'ı ve anlaşmayı defalarca kötüleyerek Twitter için ticari risk ve hisse fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı." ifadesi yer aldı.

Elon Musk'ın sosyal medya şirketi Twitter'ı satın alma anlaşmasını birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshettiği 8 Temmuz'da bildirilmişti.

Musk'ın avukatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.

Bildirimde, Twitter'ın anlaşmanın birçok hükmünü esaslı şekilde ihlal ettiği, yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun görüldüğü kaydedilmişti.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ise Musk'ın fesih kararının ardından anlaşmasının uygulanması için yasal işlem başlatılmasının planlandığını duyurmuştu.

Taylor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Twitter Yönetim Kurulu, Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor." ifadesini kullanmıştı.

Twitter'ın avukatı William Savitt tarafından Musk'ın avukatı Mike Ringler'e gönderilen bir mektupta da Musk'ın anlaşmayı feshinin "geçersiz ve haksız" olduğu, bunun anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği belirtilmişti.

Fesih kararıyla işlemin tamamlanmaması durumunda Musk'ın 1 milyar dolar ödemesini gerektiren anlaşma şartı gündeme gelmişti.

Spam hesaplar üzerindeki anlaşmazlığın Musk'ın satın alma anlaşmasından çekilmesi için yeterli bir sebep olup olmadığı ise tartışma konusu olmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • tehammül 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ardniyetlilere karşı aynı yöntemle cevap verilmeli. Bot hesap açıcı bir kod yazıp ve iyicede maskeleyip yapay zekayıda kullanıp bu gibi platformları çürüğe çıkarmalı.Ya işlerini dürüstlükle yapıp derin devletlerin oyuncağı olmayacaklar yada sonuçlarına katlanacaklar. Bizim ülkemize yaptıkları gibi....
    Cevapla
  • terim 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya siyasetini birilerinin menfatine göre manüple eden her platform kapatılmalıdır.Birileri bu platformlardaki trol hesaplar üzerinden insanlarda ve piyasada algı yapıyor.Gerçek dışı bir düşünce yayılmak isyeniyor.Maskın stratejisi neyi amaçlıyor bilinmez ama bu ardniyetli platformlar şunu anlaması lazım.Güven ve itibar birkere sarsıldımı. Twiter değil twiter cık bile olunmuyor.
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Musk adamımsın Twitter ellerinde patladı avuçlarını yalayıp dursunlar nede olsa arka bahçesinde NSA var sende öğrenince vazcaydın
    Cevapla
  • excafe 2 yıl önce Şikayet Et
    bırakın tweetteri mahvetsin .bu platform ülkemizin menfaatine olan paylaşımları dondurup aleyhinde olanlara hiç bir şey yapmamıştı.
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam profesyonel dolandırıcı ama ilginç olan hala dünyada milyonlarca insan bu adamın sözlerine göre borsa ve cyrpto işlemi yapmaya devam ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa Ligi'ni simüle ettiler: Çeyrek finale tek Türk takımı kaldı
Son dakika haberi: Narin Güran cinayeti soruşturmasında sıcak gelişme!