Dünyanın bazı bölgeleri 2100'e kadar yaşanamaz hale gelebilir

Yeni bir araştırmaya göre, dünyanın birçok bölgesi 2100'e kadar "aşırı sıcaklık"la mücadele etmek zorunda kalacak.

Dünyanın bazı bölgeleri 2100'e kadar yaşanamaz hale gelebilir
Dünyanın bazı bölgeleri 2100'e kadar yaşanamaz hale gelebilir
GİRİŞ 26.08.2022 21:27 GÜNCELLEME 27.08.2022 02:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Communications Earth and Environment'ta yayımlanan makalede Hindistan alt kıtası, Arap Yarımadası'nın büyük bölümleri ve Sahra altı Afrika dahil olmak üzere tropikal ve subtropikal bölgelerde 2100'e kadar yılın çoğu gününde tehlikeli derecede yüksek sıcaklıkların yaşanacağı belirtildi.

Dünyanın dört bir yanındaki orta enlem bölgelerinin en iyi senaryoda bile her yıl yoğun sıcaklık yaşayacağı bildirilen makalede, "Aşırı ısı, kronik hastalıklara yol açmanın yanı sıra düzenli olarak açık havada çalışma süresinin düşmesine neden olur. Sera gazı salınımı azaltılmazsa dünyanın yaşanılabilirliğini tehdit etme potansiyeline sahiptir." ifadesine yer verildi.

Makalede, aşırı sıcakların neden olduğu ciddi sağlık sorunlarına karşı en savunmasız olanların yaşlılar, yoksullar ve açık hava çalışanları olduğuna dikkat çekildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Klavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Amaanbe hepsi Amerika'nın oyunu iki hoca uflese çiçek açar kalmadimmi pensilvany de haramzade mübarek hoca
    Cevapla
  • Osman hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    havayı temizleyebiliriz güneş enerjisiyle çalışan devasa fabrikalar kurup havadaki karbondioksiti aynı bitkilerin yaptığı gibi oksijene ve suya dönüştürebiliriz. bunun için büyük şirketler elini taşın altına koyup arge ve yatırım yapmalı. ülkemizdeki büyük şirketlere söylemiyorum onlar sadece hükümeti düşürmek için piyasadan döviz toplayıp ürettikleri mallara faiş zamlar yapmak ve İslama düşmanlık etmekle meşguller.
    Cevapla
  • Ayhan Taşgın 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan Milletin psikolojisini bozmayın.
    Cevapla
  • Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    İklimsel değişimlere yaşayarak malesef tanık olmaktayız yeşil alanların sukaynaklarının temiz ve koruma altında olması gereken dönemi yaşıyoruz küresel ısınmayla dünya devletleri etkin biçimde mücadele etmelidir görmekteyiz savaşlara gözyaşlarına harcanan paralarla dünyamızın güzel geleceği temelleri atılır fakat olmuyor gönül iyiliklerden yana.Yeşile sahip çıkalım su kaynaklarımız önemli fakat yapılşama olumsuz etkiliyor temizliğini malesef önüde alınamıyor geçmişte büyklerimizin ormanlık olduğunu ifade etttikleri dağlar tepeler ovalar günümüzde ormansız olmasıda düşündürücü üzücü.İklimi doğal eko sisitemi tümüyle bozan etkenler.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    En iyisini Yüce Rabbim bilir. Zaten öldüğümüzde küçük kıyametimiz kopuyor. Er yada geç dünyanın sonu gelecek mesele biz hesap gününe hazır mıyız ona bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suriye'de yeni iç savaş kışkırtması! Arkasında İran mı var?
Esma Esad ölüyor! Yaşama şansı yüzde 50'ye düştü