Fransa ile Cezayir’in imzaladığı anlaşmanın detayları belli oldu... Yüzde 50 artıyor
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Cezayir ziyaretinde mevkidaşı Tebbun ile imzaladığı anlaşmaya göre Fransa Cezayir’den aldığı doğal gazı yüzde 50 artıracak. Cezayir İtalya'ya doğal gaz sevkiyatını yüzde 113 oranında artırma kararı almıştı.
Fransa Hükümet Sözcüsü Oliver Veran, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Cezayir ziyareti sırasında bu ülkeden daha fazla doğal gaz satın alınması konusunda anlaşma sağlandığını teyit etti.
Veran, anlaşmayla ilgili ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağı belirtirken, Europe 1 televizyon kanalı Fransa’nın Cezayir’den aldığı doğal gazın yüzde 50 artırılacağını duyurdu.
Macron, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada enerji kaynaklarını çeşitlendirme yolunda ülkesinin önemli adımlar attığını belirterek, doğal gazda Fransa’nın yüzde 20 oranında yurt dışına bağımlı olduğunu, bunun yüzde 8 ila 9 oranındaki bölümünün Cezayir’den yapılan ithalatla karşılandığını söylemişti.
388 milyar dolar bile kurtarmıyor: Avrupa'yı sarsan büyük kriz!
Kış ayları için yeterli doğal gaz stokunun bulunduğunu belirten Macron, depoların yüzde 90 dolu olduğu güvencesini vermişti.
AVRUPA'NIN DOĞAL GAZ İHTİYACININ YÜZDE 11'İNİ CEZAYIR KARŞILIYOR
Nükleer santraller konusunda zengin potansiyele sahip Fransa, enerji ihtiyacının yüzde 70’ini bu santrallerden karşılıyor.
İTALYA’YA YÜZDE 113 ORANINDA ARTIŞ
Cezayir son olarak, İtalya’ya yıl sonuna kadar “Transmed” boru hattı üzerinden yapacağı doğal gaz sevkiyatını yüzde 113 oranında artırma kararı almıştı.
Cezayir, 2022 yılı başından bu yana İtalya’ya 13,9 milyar metreküp doğal gaz sattı. Afrika’nın en fazla doğal satan ülkesi Cezayir, Avrupa’nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 11’ini karşılıyor.
Macron'dan Cezayir'de Türkiye için küstah sözler
Türkiye'den Macron'un küstah sözlerine tepki
- ÇÖZÜM BEKLEYEN TARİHİ SORUNLAR
Cezayir ile Fransa, yıllardır Fransız yetkililerin vermeyi reddettiği Cezayir arşivi ve Paris'teki İnsan Müzesi'nde bulunan halk devrimi liderlerinin kafataslarının iadesi başta olmak üzere olağanüstü 4 tarihi dosyayı müzakere ediyor.
Cezayir makamlarına göre, üçüncü dosya Fransa'nın 1960 ve 1966 yılları arasında Cezayir çölünde gerçekleştirdiği nükleer denemelerin kurbanları için tazminat, dördüncü dosya ise Bağımsızlık Savaşı (1954-1962) sırasında kaybolan 2 bin 200 kişinin akıbetinin açıklığa kavuşturulmasıyla ilgili.
Fransa, sömürgeciliğe karşı halk direnişinin sembol isimlerinden bazılarının kafataslarının 2020'de teslim edilmesi dışında Cezayir'in hiçbir talebine yanıt vermedi.
-
Toyoğlu 2 yıl önce Şikayet EtDünü unutup da veya unutmadan o yaratığı o ülkeye sokmak ne kadar acı. Bir de dedelerini katleden zalımları soğuktan korumak için onlara gaz vermek. Pes desem de yetmez ki.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Etinsanlık ve insani değerler düşmanı şeytani Vahşi Batı, insan hakları ve medeniyet maskesi altında, Osmanlıyı sömürgeci olmakla suçlayan İslam Coğrafyasının zenginliklerini böyle hortumluyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
vatandaş 2 yıl önce Şikayet EtCezayir arşivini neden versin Osmanlı korkusu var çünkü... Kansız sömürücüler.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ordulu 2 yıl önce Şikayet EtCezayir zulümü hak ediyor demek. Yılardır Fransa zulüm etti, ders almadılar demek. Celadına aşık olan Cezayir kâfir den kopamıyor. Yazık .Beğen Toplam 4 beğeni
-
Halil 2 yıl önce Şikayet EtLibya'nın başına gelen Cezayir'in başına gelmesin.Beğen Toplam 3 beğeni