Beyaz Saray: Moskova, Rusya ve Ukrayna'da toplama kampları kurdu

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Rusya yönetiminin, Ukrayna'nın doğusu ve Rusya'nın batısında, binlerce Ukraynalıyı tutukladığı, sorguladığı ve istismar ettiği toplama kampları kurduğuna dair istihbaratları olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 08.09.2022 03:18 GÜNCELLEME 08.09.2022 09:19
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Jean-Pierre, Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) bugün Rusya'nın asimilasyon kampanyalarına ilişkin bir oturum yapıldığını söyledi.

Kremlin'in Ukraynalıları hapse atma, göçe zorlama gibi eylemleri olduğunu belirten Jean-Pierre, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ve Rusya'nın batısında binlerce Ukraynalıyı tutukladığı, sorguladığı ve bazen istismar ettiği toplama kampları olduğuna ilişkin elimizde istihbarat var" ifadesini kullandı.

Jean-Pierre, bu kampların daha önce Amerikan medyasındaki haberlere de yansıdığına işaret ederek, "Bugün BM Daimi Temsilcimiz Linda Thomas Greenfield, Rusya hükümetinden isimlerin bu asimilasyon operasyonlarını yürüttüğü ve gözlemlediğine ilişkin raporu BMGK'ye sunacak. Rusya hükümet yetkilileri, hedef alınacak Ukraynalıların ismini çıkarıyor" dedi.

Kremlin'in bu eylemlerinin Ukrayna'yı ilhak etme adımlarının bir parçası olduğunu öne süren Jean-Pierre, "Bugün Thomas-Greenfield, Rusya'yı asimilasyon operasyonlarına bir an önce son vermeye davet edecek. Ayrıca BM'ye bağlı ve bağımsız gözlemcilerin, insan hakları örgütlerinin bu kamplara girişine izin verilmesi çağrısında bulunacak" diye konuştu.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 28
  • Abdal mıyım neyim 1 yıl önce Şikayet Et
    Guantanamo Kampı mı adı?
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan abd öyle dersin Ukrayna’yı kışkırtırsın , derdin savaşı büyütmek Balkan devletlerine yaymak , Türkiye’yi dahil etmek pis emellerine zemin hazırlamak ..
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Şeytan Amerika, Abu Garibi unutmadık. Guantanamo 'da yaptıklarınızı unutmadık. Afganistan'da, Ortadoğuda yaptıklarını unutmadık. Önce kendini sorgula...
    Cevapla
  • zafer öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    senın kıskırtmaların yuzunden oldu asıl seytan sensin
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan Amerika kendi yapıyor du ya herkesi kendi gibi görüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Putin görüşmesini Zahid Akman yorumladı
Ebrar’a ‘tercih’, Merih’e linç! İçimizdeki Avusturyalılardan bozkurt rahatsızlığı